v rubriki dogodki:
.. / / / 22.03.2004

V Kišti tokrat Naio Ssaion in Slon in Sadež

V petek, 26.3.2004 se bo znova odprla Kišta v KUD-u Franca Kotarja v Trzinu, kamor sta Študentska kluba Domžale in Kamnik ta mesec povabila Slona in Sadeža, že pred njima pa bodo skušali občinstvo ogreti Naio Ssaion.

Naio Ssaion delujejo že štiri leta, v tem času pa so odigrali več kot sto koncertov, samostojno in kot predskupina Siddharti, Tabu, Big Foot Mami, Zaklonišče prepeva, hrvaškim Soul Fingersom ali legendarnemu Bajagi.

Njihovo glasbo je najlažje opredeliti kot rock, čeprav so vanj vpletli nenavaden instrument in sicer električno violino. In kot mnoge vedno bolj uspešne skupine, ima tudi pri njih glavno pevsko vlogo dekle oziroma ženska. Mnogi jih primerjajo s svetovno slavnimi in znanimi Evanescence.

Ravno v tem času končujejo svoj prvenec, ki so ga snemali v Studiu Tivoli pod vodstvom Dejana Radičeviča, po besedah tistih, ki so jih že videli, pa gre za skupino, ki zna prepričati v živo, zato ne zamudite njihovega nastopa!

In kaj povedati o Slonu in Sadežu? Velika večina vas ve, da gre za voditelja oddaje Štafeta mladosti in da sta dvakratna državna prvaka v Impro ligi. Posnela sta dva videospota za skladbi Rožica in Reper in izdala ploščo Kabare, na kateri najdete vrsto zabavnih in bridko resničnih skladb.

Včasih nastopita s kabarejsko predstavo Slon in Sadež, včasih pa v živo zaigrata s spremljevalnim bandom kot Slon'n'Sadež, tokrat lahko morda računamo na prisotnost kranjskega raperja Pižame in tako kakšno skladbo Sadžame (gre za raperski izdelek EP Božič po domače, ki sta ga ustvarila Sadež in Pižama in smo ga na naši strani že predstavili).

Nekateri že premišljujejo, ali bo v KUD-u Franca Kotarja tokrat dovolj prostora ali se bo ponovila Kišta izpred časa, ko sta Murat & Jose prostor napolnila do čisto zadnjega kotička. Pridite in se prepričajte!

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Slon in Sadez bend - Slon'n'Sadez - thumbnail

Slon in Sadez bend - Slon'n'Sadez