v rubriki dogodki:
.. / / / 11.12.2002

Veliki hip-hop festival

V športnem centru Triglav, ki se nahaja za bežigrajskim stadionom se bo v petek 20. decembra odvil prvi veliki hip-hop festival pod organizacijo kolektiva Street Explosion. Na festivalu se bodo predstavili trenutno najbolj zveneči, kot tudi obetavni hip-hop izvajalci iz cele Slovenije in republik bivše Jugoslavije. Gre za prvi tovrstni festival, ki je posledica opaznega razvoja tako imenovane hip-hop kulture.

Na oder velike dvorane bodo stopili, Iz Slovenije: Klemen Klemen, 6 Pack Čukur & Bronxtarz, Murat & Jose, Kosta & Markof, Sami norci (Plan B, Nikolovski, Da Ii Deuce, Trkaj, Brodi ), Ironic Tronic, Kocka, Malone, Gottschee Project, King, Zaba ter D-Fact. Iz sosednje hrvaške bodo "na bino" uleteli: Bolesna brača, Tram 11, General Woo, Nered I stoka, iz BIH: Edo Maajka, iz Jugoslavije: V.I.P.!

Poleg koncertov se bo odvilo tudi tekmovanje v break dance-u, ter risanje grafitov. Festival bo posnet tudi na nosilcu zvoka in slike z namenom izdaje prve slovenske hip-hop kompilacije v zivo. Festival se zacne ob 17.00 uri.

Za Street Explosion

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.