v rubriki dogodki:
.. / / / 19.05.2004

MKC Underground Festival 04

Organizatorji MKC Underground Festivala 04 pravijo takole: "Hej ljudje! Panika je! V Maribori o pravi rock'n'roll festival!". Glede na seznam nastopajočih to zagotovo drži in ker je pri organizaciji udeležen tudi starosta slovenskega in mariborskega punka Dušan Hedl, bo moč poslušati kvaliteten in predvsem iskren rock'n'roll.

MKC Underground Festival 04 se bo odvijal 21.5.2004 v Klubu KURD v mariborski Pekarni, nastopilo pa bo kar sedem bolj ali manj znanih skupin, ki v večini primerov gojijo garažni rock'n'roll. Ob šestih slovenskih skupinah so napovedani tudi prav posebni gostje iz Hrvaške, ki so na oni strani Kolpe že velike zvezde.

STOI so novi mariborski skakavci, ki imajo zelo poseben feeling in če bodo nadaljevali po začrtani poti, bodo imeli v Mariboru kmalu še en odličen band več. Thunderbabies so nekoliko bolj poznani tudi v Ljubljani, saj prihajajo iz prestolnice, trije mladci pa gojijo zelo avtohtono zvrst rock'n'rolla - garažni rock'n'roll.

O CZD oziroma Centru za dehumanizacijo smo nekaj že pisali, ko so izdali ploščo Gverilci brez mej in še nekaj bomo v bližnji prihodnosti, ko se bomo njihovemu ustvarjanju posvetili bolj retrospektivno, zato povejmo le toliko, da gre za enega najstarejših in najbolj inovativnih punk bandov na Slovenskem.

Tako Malo Morgen kot Muškat Hamburg prihajajo iz Maribora, prvi se naslanjajo na tradicijo Ramones, Iggy Popa in legendarne Azre, drugi pa zelo vztrajno gradijo na lastni viziji ekscesnega rock'n'rolla. Za njimi in pred glavnimi zvezdami pa še Dr. Zero, katerih istoimenski prvenec smo na naših straneh ravno tako že predstavili in ki bodo poskrbeli za primeren dvig temperature.

Gostje večera in seveda tudi Underground Festivala 04 pa so zagrebški rock'n'roll mladci z imenom The Babies, ki so že bili na klubski turneji po Sloveniji, njihova popularnost pa je z vsakim dnem in vsakim nastopom večja. Morda gledamo naslednike legendarnih Majk in Partibrejkersov?!

Skratka, tradicionalni MKC Underground Festival 04 bo ponudil ogromno zanimive glasbe, še posebej seveda za vse tiste, ki prisegate na nekoliko trše tone in ste zapriseženi rock'n'rollu.

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.