v rubriki dogodki:
.. / / / 18.04.2005

Velvet Revolver v Ljubljani

V torek, 14. julija bo v ljubljanskih Križankah nastopila skupina Velvet Revolver. Sloveniji se obeta nepozabni odmerek prvinske in neposredne rock energije v živo.

Domači publiki se bodo namreč prekaljeni glasbeni mački, ki so s svojim početjem že skoraj dve desetletji pišejo rock zgodovino.
Tako in nič drugače ni, ko se združijo člani skupin Guns'n' Roses in Stone Temple Pilots. Rezultat spojitve njihovih kreativnih potencialov je edinstvena rock atrakcija imenovana Velvet Revolver.

Slash, Duff McKagan in Matt Sorum iz G'N'R ter Scott Weiland iz STP so lansko leto izdali album 'Contraband' in dokazali, da kvalitetnemu rocku še zdaleč ni odbila zadnja ura.

Čeprav je leta legendarna skupina Guns'n'Roses leta 1994 zaradi dobro znanih trenj znotraj skupine razpadla, so njihovi nekdanji člani še naprej zelo dejavni v glasbeni industriji.
Medtem, ko pevec Axl iz leta v leto obljublja, da bo najnovejši album prav kmalu slišati, so ostali člani precej bolj dejavni.

Prijateljska naveza Slash, Matt Sorum in Duff McKagan ni nikoli prenehala z delom. Še več. Med seboj so odkrili prepričljivo kemijo, ki jih je napotila na neobvezno igranje in sčasoma intenzivnejša glasbena srečanja.
Svoje početje so poimenovali "The Project". Sprva je ta glasbeni projekt žgal kot trio, kmalu sta se mu pridružila še večni odvisnik Scott Weiland (iz skupine Stone Temple Pilots) in Dave Kushner, kot drugi kitarist.

Lansko leto so po nekaj zamikih objavili svoj glasbeni prvenec, ki so ga poimenovali "Contraband". Z njim je skupina Velvet Revolver dokazala, da njihovo početje nič drugega, kot zelo všečno uresničevanje vizij nekdanjih članov vplivnih rock skupin, ki so našli skupno rdečo nit.
Revija "Metal Hammer" je omenjeni album razglasila za najbolj dovršeni rock izdelek lanskega leta.

 - thumbnail