v rubriki dogodki:
.. / / / 09.02.2003

Svetovni pohod za mir

Svetovni pohod za mir se bo zgodil tudi v Ljubljani na Kongresnem trgu v soboto 15. februarja ob 17ih. Smo različnih starosti, poklicev, svetovnih nazorov, narodnosti, verovanj. Srečujemo se, ko hitimo v službo, na fakulteto, zavod za zaposlovanje, v vrtec, šolo, upravne enote ali ko zgolj postopamo po mestu, se sprehajamo in opazujemo - preprosto smo. Odzvali se bomo pozivu stotisočev odločnih žena, mož in otrok, ki so na Evropskem družbenem forumu v Firencah izrazili želje, potrebe in zahteve celotnega človeštva: MIR, SVOBODO, PRAVIČNOST IN DOSTOJANSTVO.

Ljudje širom sveta bodo 15. februarja v svojem mestu, v svojem kraju, sooblikovali Svetovni pohod desetih milijonov za mir. V Ljubljani se jim bomo pridružili, ker smo prepričani, da je - kljub razlikam - naše skupno izhodišče mir, na katerem gradimo svet in planetarno družbo. Pohod je popolnoma odprt, izključuje le tiste, ki zaradi osebnih interesov načrtujejo, podpirajo ali vodijo permanentno globalno vojno.

Ker molk pove največ, če mu le prisluhnemo, bomo 15. februarja organizirali pohod brez govorov in zastav. Dovolj je preprosta gesta - sprehod s svečo, skupaj s prijatelji in prijateljicami, sodelavci, sosedi, otroki... Vsak izmed nas lahko zaneti iskro zavračanja vojne in smrti in vse naše iskre bodo vzplamtele v ogenj življenja, upanja in solidarnosti. Uprimo se vojni, ki je sredstvo vzpostavljanja planetarnih hierarhij, skozi katere nas delijo na peščico bogatih in ravnodušnih ter množico izropanih in upajočih.

Vsa ljudstva, može, žene in otroke, skupnosti, posameznike in posameznice, pozivamo, da se pridružijo

GLOBALIZIRALI SO VOJNO - GLOBALIZIRAJMO MIR

GLOBALIZIRALI SO SMRT - GLOBALIZIRAJMO SVOBODO

 - thumbnail