v rubriki dogodki:
.. / / / 10.09.2004

Začasno avtonomna cona v Cankarjevem domu

Začasno avtonomna cona je naslov abonmaja v Cankarjevem domu, hkrati pa tudi naslov plesno-glasbene predstave, ki so jo pripravili tolkalci The Stroj, koreograf Matej Kejžar s štirimi soplesalci in idejni vodja Aldo Ivančič.

Začasno avtonomna cona bo svojo premiero na odru Linhartove dvorane v Cankarjevem domu doživela 28.9.2004 ob 19.30 uri, sledile pa bodo le še štiri ponovitve (29. in 30.9. ter 2. in 3.10.), zato je za vse ljubitelje glasbeno-plesnih predstav in seveda tudi radovedneže ogled obvezen.

Ideja za samo predstavo in tudi glasba sta nastali v glavi prekaljenega glasbenika in producenta Alda Ivančiča, nato pa sta glasba in ples nastajala spontano na vajah manjše zasedbe The Stroj Matice in plesalcev Mateja Kejžarja (hkrati je tudi koreograf), Tine Valentan, Jasmine Križaj, Boštjana Antončiča in Lee Jurišič.

Začasno avtonomna cona v svoji biti združuje plesalce in glasbenike, ki v njej raziskujejo različne ritualne rabe telesa, glasba pa je ritualiziran in udomačen hrup. Glede na kratek odlomek predstave, ki sem ga imel priložnost videti na tiskovni konferenci, nas čaka paša za oči in ušesa, hkrati pa tudi zapleteno odločanje, ali bomo spremljali ustvarjanje glasbe na zanimivi konstrukciji ali pa nepredvidljive gibe teles?! Vabljeni k ogledu in prisluhu!

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

The Stroj - thumbnail

The Stroj