v rubriki dogodki:
.. / / / 17.05.2000

Zeke - novi "monsters of rock" v K4

Ena izmed bolj kotroverznih rock skupin, ki dandanes uničuje svetovne odre je sigurno Zeke. Leta 1992 sta dva osebka imenovana Donny Paycheck (bobni) in Blind Marky Felchtone (vokal+kitara) našla še tretjega Dizzy Lee Rotha (bas) in nastali so Zeke. Zeke bodo nastopili na rojstnem dnevu kluba K4 skupaj z Murder City Devils.

Trio je posnel svoj prvi L Super sound racing leta 1995 za Scooch Pooch Rec. Ista založba je izdala še L Flat tracker leta 1996. Sami Zeke pa so naleteli na notranje probleme saj se je izkazalo, da je basist neuravnovešena osebnost - psihič, tako da so Zeke poiskali dva nova člana Marka Pierca (bas) in Sonnya Riggsa 3 (kitara). Podpisali so pogodbo za Epitaph in izdali LP Kicked in the Teeth.

Godbo, ki jo igrajo Zeke opredeljujejo kot mešanico rock'n'rolla in punka ali kot sami pravijo, ko Motorhead srečajo Ramones. Leta 2000 so Zeke za založbo epitaph, tik preden so se odpravili na turnejo, izdali še svojo četrto veliko ploščo Dirty Sanchez. Ko so zeke leta 1993 odigrali svoj prvi koncert so jih v lokalnem časopisu poimenovali "New Monsters Of Rock" in niso se zmotili. Zeke imajo za sabo vsaj 10 različnih turnej z bendi kot so All, Voodoo Glow Skulls, D.O.A. in celo Pearl Jam.

Tokrat pa so Zeke s sabo vzeli Murder City Devils iz Washingtona, njihov nastanek je v letu 1997. Leta 1998 so podpisali za založbo Sub Pop ter izdali svoj prvi LP Murder City Devils. Ko so se M.C.D. odpravili v studio posneti svojo drugo ploščo Empty Bottles, broken harts, se jim je kot producent pridružil Jack Edino. Za junij 2000 pripravljajo izdajo svojega tretjega LP In name and blood. Ko je nekoč nekdo vprašal kitarista Zeke, kje vidi sebe čez eno leto in kje čez pet let, je ta odgovoril: "Čez eno leto pred trgovino s pijačami brez denarja, čez pet pa na desni strani mojega gospodarja ... to je rock!!!!"

Uredništvo ŽVPL - avatar

Uredništvo ŽVPL

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 09.04.2000 na ŽVPL-u skupaj objavil 79 člankov.