v rubriki dogodki:
.. / / / 25.07.2005

Ambasada Gavioli: Summer Gathering 2005

Vsekakor je ljubiteljem elektronske glasbe, ki so tokrat zamudili Summer Gathering v Ambasadi Gavioli lahko resnično žal. V soboto 23.7.2005 je v izolskem klubu po šestih letih ponovno vrtel primorski DJ Valetnino Kanzyani, ki sodi med mednarodne elektronske zvezdnike. Njegova vrnitev v »domače vode« ni bila neopazna. Ravno nasprotno!

Čeprav so se vrata diskoteke odprla šele ob 22.00 je bilo parkirišče polno že veliko prej. Tako so morali nekateri kar precej prepešačiti, da so prispeli do slavne Ambasade Gavioli. Prišli so iz vseh koncev Slovenije in tudi tujine (kar nekaj je bilo Italijanov, vendar manj kot ponavadi - verjetno predvsem zato, ker je bila Ambasada tokrat razprodana).

Obetala se je pestra in z energijo nabita noč. Že ob sončnem zahodu smo bili priča »ljubezni« med obiskovalci Summer Gartheringa. Tu pa tam sta se skupaj našli tudi dve bejbi, kar pa je na takšnih zabavah že običajno.

Ambasada je bila tokrat popolnoma razprodana in marsikdo, ki si vstopnice ni priskrbel v predprodaji, se je moral zadovoljiti s pogledom na navdušene obraze, ki so se hladili pred Ambasado. Razgaljena dekleta, nabito plesišče, ritmi, ki prevzamejo vsakogar, vse to je dvigovalo temperaturo v Izoli in okolici. Eden zraven drugega smo se stiskali in se gibali v opojnih ritmih. No nekateri »fantki« so to gužvo kar malo izkoristili za približevanje kaki dobri plesalki.

Evforije, ki je vladala na plesišču ni mogoče opisat. V množici smo lahko opazili celo kakšen znan obraz, ki pa naj trenutno ostane brez imena. Nikoli ne veš koga boš srečal na plesišču…

Ob 2.00 zjutraj je za gramofone stopil Kanzyani. Takrat je v dvorani za trenutek zavladala tišina. »Tišina pred viharjem«. Njegovi ritmi so prevzeli čisto vse, ki so se prišli zabavat. Nekdo mi je celo izjavil:
»Kanzyani? Doživeli smo orgazem«. No čisto vse je možno. Očitno lahko komu »pride« že ob nedolžnem poslušanju dobre glasbe.

Kanzyani ima za sabo že več miksanih kompilacij, njegov Intecnique pa ponovno prinaša nekaj drugačnega, vrnila sta se acid in elektro. Poleg Kanzyanija, ki je uradno predstavil kompilacijo Intecnique, pa je za dobro vzdušje v dvorani poskrbela še kopica vrhunskih mednarodnih imen:
- Misstress Barbara, Kanada
- The Youngsters, Francija
- Marko Nastić, Srbija
- Veztax, Slovenija
- Becco, Slovenija
- Ivan F., Slovenija

Celo v jutranjih urah, ko bi pričakovali, da se plesišče nekoliko sprazni smo bili priča veliki gneči. Vse do zgodnjih jutranjih ur so se skoraj gola ženska telesa in lepe moške postave gibale v vroči dvorani v ritmu dobre glasbe. Uradno so se vrata kluba zaprla ob 8.00, vendar je marsikdo nadaljeval žur na bližnji slovenski oziroma hrvaški obali, spet drugi pa so svoj prostor pod soncem našli kar na pločniku:)

Gotovo bo ta noč večini še dolgo ostala v spominu.

Tekst: Vanja Žižmond
Foto: Igor Prodan