v rubriki dogodki:
.. / / / 06.02.2005

Digital Dungeon z Ed Rushom

Odposlušali smo še eno zvezdo elektronske muzike, ki pa za razliko od nekaterih lanskih gostov, glede DJ-jevskih spodobnosti ni razočarala. Že njegovo ime napove energičen večer z močnimi basi in hudim ritmom.

Kot smo vajeni, eventov pod organizacijo Illegal Kru-ja ne bi mogli označiti kot "soft", tudi tega, zadnjega, ne.

Čeprav se je število drum'n'bass eventov v zadnjem letu množično povečalo in je pred Ed-om slovenska srca ogreval Marky, je bil obisk velik. Pravzaprav se je do četrte ure na obeh predodrjih komajda dalo dihati.

Na malem flooru so celo noč preigravali lomljene ritme, tako klasike kot novodobne komade. Na velikem flooru pa se je show začel z novo "glasbeno" podobo DJ Planktona, ki je osvežil svojo kolekcijo plat in tokrat predvajal trši d'n'b z globokimi basi ter manj klasičnih uspešnic. Pohvalno!

Ed Rusha pa je od začetka do konca držal hiter ritem ter hud močan jungle. Točno to kar smo od njega pričakovali. Dobre sposobnosti mixanja in dober izbor komadov. Morda je vseeno pretiraval s konstantnim ritmom, ki obiskovalcu ni namenil niti sekunde počitka. Vmes je vključil par rewind-ov, vendar pa se mi zdi, da občinstva ni ravno prepričal, saj se je klub do četrte že skoraj spraznil. Morda smo nekateri že prestari za take hude partyje. Sicer pa se je prilegel počitek v sosednji sobici, kjer je bilo ob domačih brejkih bolj prijetno.

Zadnje čase smo na jungle eventih deležni preveč forsiranja s prehitrim ritmom, ki daje občutek, da boš pregorel in zdi se mi, da slovensko občinstvo počasi že dobiva odpor do takšne muzike. Veliko bolj, se recimo, veselimo Liquida s ploščkov Johna B-ja, ki prihaja k nam konec meseca ali pa kakšnih mešanih DrumWise/Dark Industries eventov, ki sicer znajo biti hudo močni, a vseeno ne preveč monotoni, kar se pri drum'n'bass mixanju hitro zgodi. Brez vložkov iz drugih glasbenih zvrsti ali poigravanja z mešalko DJ včasih ne doseže pravega učinka, tako kot se je to zgodilo v soboto.

Osebno me veliko bolj impresionirajo domači izvajalci, ki se še trudijo postati "zvezde" in jim še ni zmanjkalo domišljije.

Alja Žorž foto: Alenka Gomboc

the freaks come out - thumbnail

the freaks come out