v rubriki dogodki:
.. / / / 18.03.2003

Mission possible: Moving fusion

"Welcome to the world of fusion", je v soboto zvečer oznanjal klub K4. Z velikimi pričakovanji sem vstopila v svet bobna in basa. Za začetek sta nas še premražene ogrela DJ Lunic in DJ Prime. Lunic na velikem flooru ni čakal. Kar hitro je pospešil tempo in močnih basov ni manjkalo. Obiskovalce so zasrbeli podplati in plesišče je zaživelo. Okrog pol enih se je DJ-u pridružil še MC Kosta. Ob njegovih globokih basih in včasih nerazumljivih besedilih je množica ponorela.

Prime je na malem flooru z menjavo počasnih in hitrih komadov še vedno ogreval tiste, ki radi začnejo počasi. Postregel je z Mary J Blige ter mixi drugih hip-hop in r'n'b komadov, set pa je zaključil z lahkotnim funkyjem. Morda se kdo ne bo strinjal z mano, ampak zdi se mi, da je Prime ponovil isti set kot ga je zavrtel prejšnji večer v Ateljeju 2050. Glede na to, da ga že dolgo ni bilo za mešalkami kluba K4, bi lahko pripravil kaj novega.

Kmalu ga je zamenjal DJ Danaja s svojimi "saksofonističnimi" vložki in utrganim beatom. Noge se kar niso hotele ustaviti.

Medtem so z bučnim navijanjem na sosednjem plesišču pozdravili Angleža. Prišli sta zvezdi večera: Moving fusion in plesišče se do konca ni niti za trenutek izpraznilo. Poskakovali in uživali smo v technoidnem drum'n'bassu, pri katerem ni manjkalo space vložkov. Proti koncu zadnjega dela njihovega spektakla sta z džungelskimi mixi razveselila še mojo oldskool dušico.

Na malem flooru je vztrajalo le še par navdušencev in se trudilo ujeti ritem, medtem ko noge niso hotele več ubogati. Danaja se ni ustavil. Zopet je pokazal svoje znanje in sposobnosti.

Prijeten event je na velikem flooru zaključil Van Alec, ki me ni razočaral. Pritisnil je na prave gumbe in me prepričal, da pre odhodom še zadnjič zaplešem.

Čeprav me Moving fusion ni preveč impresioniral, so bile kritike na kraju "zločina" pozitivne. Dobra glasba, vendar pa pritoževanje nad mixanjem. Zavrtela sta le malo novih komadov. Malo sta pretiravala tudi z rewindi. Morda sta Angleža računala na to, da ljudje v taki majhni državici niso zahtevne sorte in drum'n'bassa ne poznajo dobro ali pa sta imela le slab dan. Peščica tistih, ki so se strinjali z mano je menila, da je bilo vse skupaj preveč "na hard". Kakorkoli, od Londona smo pričakovali več. Znova se je pokazalo, da drum'n'bass ni več tisto, kar je bil na začetku, ampak se vedno bolj približuje ostali elektronski glasbi. So morda zato d'n'b partyji zadnje čase bolj obiskani? Ocenite sami.

Dinalikefoto: Domen

Moving fusion v K4 - thumbnail

Moving fusion v K4