v rubriki dogodki:
.. / / / 07.02.2005

Beatsteaks na Metelkovi

Minilo je že dobrih 5 let odkar so Beatsteaks nazadnje obiskali Ljubljano. Nazadnje jih je bilo moč videti na Vans Warped touru 99, kjer so nastopili kot prvi, zato jih večini ljudi ni uspelo videti.

Nato so 31.1. obiskali Metelkovo in do zadnjega napolnili Gala halo.

Po obrazih obiskovalcev sem dobil vtis, da so domači Multiball, ki so začeli ta večer, pustili energičen in pozitiven pečat zbrani publiki. V to so prepričali tudi že z mnogimi prejšnjimi nastopi. Na vrsto so prišli Beatsteaks. S pevcem Arnimom na čelu so napolnili dvorano z punk rock energijo. Začeli so z uspešnico Summer iz svoje tretje plošče, za katero so posneli spot, s katerim so prodrli v bolj velike glasbene TV postaje (MTV, VIVA, VIVA +). Višek večera se je začel odvijati z njihovo uspešnico Hand in hand iz zadnjega albuma Smacksmash, kateri so še sledili pesmi I don't care as long as you sing, Hello Joe in Shiny shoes, pri kateremu je celo prepustil enemu oboževalcu iz publike, da mu je pomagal odpeti pesem. Za tiste bolj rock pesmi sta si s kitaristom izmenjavala bolj kričeče vokale. Veliko presenečenje je bilo, ko so sredi svojega pestrega repertoarja še zapeljali malo v reggae vode in zaigrali priredbo kalifornijske reggae - punk legend Sublime Bad fish. Pevec Arnim ni bil samo v vlogi pevca, ampak je vsake toliko časa igral na svoji levičarski kitari, s čimer je sama zasedba nekoliko spomnila na britanske Radiohead. Proti koncu koncerta so povabili na oder še naključnega oboževalca, ki ima nekaj izkušenj z igranjem bobnov. Tako je kot nadomestni bobnar skupaj z njim odigrali pesem Kings of metal, ki jo najdemo na njihovi drugi plošči Launched.

Za konec smo jih z svojim žvižganjem in enoglasnim klicanjem "we want more" še 2x privabili na oder, kjer so postregli še z energično pesmijo Shut up stand up ter čisto na koncu še eksplodirali s priredbo Sabotage svetovno znane hip hop skupine Beastie boys. Kot popolni zaključek koncerta je Armin ostal čisto sam na odru in zaigral Mietzi's song v besedilnem slogu "I close my eyes and think of you" ter se dokončno poslovil od lepega večera.

Ocena : ZELO ZA

Andrej JB foto: Domen Repnik

beatsteaks - thumbnail

beatsteaks