v rubriki dogodki:
.. / / / 15.03.2002

Brez vathe v ušesih

Ambasado Gavioli valila reka (sicer ne tako velika kot je bilo pričakovati) domnevnih uživalcev takšnih ali drugačnih prepovedanih substanc, ki se zberejo za takšne ali drugačne elektronske dogodke, na katerih se vsakič znova združijo v za tistih 8 ur nerazdružljivo gmoto ekstatične horde plesnih navdušencev.

Gumbe na profesionalni (vrhunski) mešalki Allan & Heath Xone 464 4 Mono / 6 Stereo Club Mixer (dobite jo v vseh bolje založenih glasbenih trgovinah) je še pred glavno zvezdo večera dodobra ogrel in zrahljal nepogrešljiv stanovalec domače hiše - DJ Sputnik! Jeeeee! Naredil je nadvse primeren uvod za svojega naslednika in sicer z melodijo obogaten minimal.

V stilu, ki ga je nato nadaljeval tudi sloviti, pri nas (v AG) že "ene" četrtič gostujoči Sven Vath (z umlautom). Zopet je dokazal, da je tehnično in glasbeno obdarjen, kar je še posebej razveselilo množico na njegove ritme plesočih privržencev podzvrsti sintetične glasbe, v tem primeru đrman ** tehna. Sven je s tem partijem začel tudi svojo svetovno turnejo in nam s tem izkazal posebno čast in naklonjenost jadranski publiki.

Vzdušje na partiju je bilo evforično, saj je bilo med prisotnimi veliko število Svenovih fenov, ki so več ali manj prišli na vsak njegov nastop v AG-ju. Plesu kar ni bilo konca. Razgaljena telesa mladih ambasadork ljubezni so migala in se gnetla do jutranjih ur (pol devetih), ko se je The man po pol urnem podaljšku množici zahvalil za sodelovanje in nato zapustil prizorišče in se odpravil spat in mi tut.

Na poti v Ljubljano ni bilo nobenih čepsov.

* čepsi = policisti, policaji, miličniki (starojugoslovansko)
** đrman = german, nemški-a

Luka Dimic

in

Gregor Erjavec - avatar

Gregor Erjavec

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 21.12.2000 na ŽVPL-u skupaj objavil 2 člankov.

Sven - thumbnail

Sven