v rubriki dogodki:
.. / / / 28.02.2010 14:17

Punk trio kabaret The Tiger Lillies v Kino Šiška

Pisala se je sobota, 25. februarja 2010 in zvečer je bil čas, da odrinem od doma in grem fotografirat koncert angleške punk kabaret skupine The Tiger Lillies. Ko sem prišel v Kino Šiška, me je na pultu za akreditacije pričakal obrazec, katerega sem mogel izpolniti in na njem je tudi pisalo: Three songs, No Flash.

Zame je bil to prvi koncert, v katerem moram vso delo opraviti v prvih treh pesmih, to pomeni v nekje 10-ih do 15ih minutah. Najprej sem bil dokaj nervozen, ko sem vstopil v dvorano, kjer so bili postavljeni stoli in na odru temačna scena. Moram priznati, da nikoli nisem slikal kabareja in nisem pričakoval tega.

Kmalu je odbila ura in stiskanje na sprožilec se je začelo. Adrenalin je tekel po žilah in v slabih petnajstih minutah je bilo delo končano. Potem sem se le še usedel ob rob dvorane in užival ob odličnih zvokih in melodijah.

Skupina The Tiger Lillies obstaja že dobih 20 let, kar je dandanes zelo zavidljiva doba. Mediji jih opisujejo kot skrajno humorističen, temni brehtovski "ciganski" kabaret. Sicer je poslušanje skupine izredno zanimivo, še posebej odlična so se mi zdela besedila, ki so groteskno humoristična vendar so kar velikokrat publiko dodbra nasmejala. Falset Martyna Jacquesa je kot nekakšna meja med vražjim in angelskim petjem. Skratka res odlično!

Tiger Lillies so odigrali vsega skupaj pesmi za 90 minut in sicer so si privoščili med koncertom tudi premor. Kino Šiška je bil poln in publika je uživala v odličnih zvokih. Skratka zame nekako nenavaden koncert, ki pa me ni pustil praznih rok. Obisk njihovega koncerta priporočam vsem glasbenim sladokuscem, ki si želijo slišati nekaj odštekanega a vendar zelo zelo odličnega.

Jani Ugrin - avatar

Jani Ugrin / janiugrin.com

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 10.02.2010 na ŽVPL-u skupaj objavil 38 člankov.

The Tiger Lillies - thumbnail

The Tiger Lillies

Foto: Jani Ugrin / janiugrin.com