v rubriki dogodki:
.. / / / 15.05.2015 13:40

Demolition Group v Kinu Šiška

Pred točno štirimi leti in tremi dnevi sem bila na njihovi predstavitvi albuma Planet starcev. Bilo je noro, zapis s tistega koncerta si lahko ogledate tu.

Tokrat so Demolišni predstavili novi CD Zlagano sonce. Komade s tega albuma so igrali prvo uro koncerta, ki je bil ponovno v Kinu Šiška. Dvorana je bila polna, se je videlo, da smo vsi njihovi oboževalci in bilo je zelo prijetno biti zopet del njihove nore špricajoče energije. Kar ne morem verjeti, da bolj kot so starejši, bolj so energični. Jaz jih pač obožujem že zelo dolgo, ker takšen noro zvočen hrup, melodični komadi in izvedba Friškija kar kličejo po neprenehnem poslušanju vseh njihovih evergrinov, ki smo jih mi v dvorani znali na pamet.

Na odru so žgali dve uri in pol. Švicali so in bilo je razvidno, da vsak od članov benda na odru in v muziki, ki so jo metali v nas, neskončno uživa. No, jaz sem totalno noter padla in uživala res vsako sekundo njihovega brutalnega energetskega naboja. Ma kakšen Red Bull! Njih greš poslušat, pa si naspidiran še dolgo v noč.

Imajo nove tri člane od zadnjega koncerta, pa sem samo debelo gledala, kako je kitarist Matija Lapuh igral kitaro. No, seveda tudi basist Tomi Gregel je bil odličen, bobnar Ivica Gregel pa je skoraj odlomil bobne, Pegamov Jože je zopet bil odličen na saksofonu. Sam mi je po koncertu prišepnil, da ga je dvakrat malce polomil, samo moram priznat, da nisem opazila. Sem se popolnoma sončila v njihovi energiji in muziki, ki jo še sedaj poslušam. Ker Temni angeli usode, Mesečina, Dež, Gospodar, Kaplja in drugi njihovi fantastični umotvori so dostopni z dvema klikoma miške.

Po bisu, ki je bil dolg skoraj pol ure in so igrali največje uspešnice, je na odru ostal sam pevec, Goran Šalamon, ki ga pač kličemo Friški in začel brati nekakšen manifest o demokraciji, ropanju, pobojih, svobodi, zaključil pa se je s parolo Smrt fašizmu! Smo se strinjali in to ponovili. Po koncu koncerta so vsi člani benda družno podpisovali novi CD, tako da vam je lahko žal, da niste bili poleg.

Melita Kuhar - avatar

Melita Kuhar

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 13.05.2011 na ŽVPL-u skupaj objavil 23 člankov.

Demolition Group v Kinu Šiška - thumbnail

Demolition Group v Kinu Šiška

Foto: Melita Kuhar