v rubriki dogodki:
.. / / / 28.06.2011 08:31

Flogging Molly razprodali Kino Šiška

Že nekaj ur pred začetkom koncerta so se pred Kinom Šiška začeli zbirati zelo raznoliki, a neučakani oboževalci te zanimive irsko-punkerske skupine iz Los Angelesa. Pred dvorano so vihrale irske zastave, zelene obleke, klobuki, kilti, Guinness in Jameson.

Dave King, ustanovitelj in pevec skupine je otvoril koncert s pesmijo The likes of you again iz prve plošče (Swagger). Tla pod nogami so se tresla od skakanja in plesanja prav vsakogar v dvorani, kar se je prenehalo šele po zaključku koncerta.

Dave je s svojo predrznostjo in norčevanjem med komadi, razvnel občinstvo preko mej. Ostali člani banda (Briget Regan, Dennis Casey, Matt Hensley, Nathen Maxwell, Bob Schmidt, George Schwindt) so seveda močno pripomogli k dobremu vzdušju, saj so s tolikimi inštrumenti in raznolikimi ritmi naredili neverjetno (po)poln zvok.

Bobni, električna in akustična kitara ter bas so poskrbeli za energijo in »šus«, medtem ko so violina, flavta, banjo, mandolina in harmonika poskrbeli za dinamičnost in polnost. Piko na i je dodal Dave s svojim specifičnim vedno prepoznavnim vokalom in izredno dobrimi besedili.

V skoraj dve urah igranja so obdelali pesmi iz vseh petih studijskih cd-jev. Med njimi so bili: Selfish Man, The Worst Day Since Yesterday, The Likes of You Again, Devil's Dance Floor, Drunken Lullabies, What's Left of the Flag, If I Ever Leave This World Alive, Tobacco Island, Requiem for a Dying Song. Speed of Darkness, Revolution, Don't Shut 'Em Down, Saints & Sinners in Rise Up pa so bile pesmi iz najnovejšega cd-ja Speed of Darkness, ki so ga izdali 31.5.2011, dobra dva tedna pred koncertom v Ljubljani.

Po odhodu iz odra, je bil bis zaradi vpitja cele dvorane le vprašanje časa. Za konec so zaigrali še dve pesmi. Prvo Float iz istoimenskega albuma, ki je definitivno najbolj počasen in miren komad izmed vseh, sledila pa mu je The Seven Deadly Sins kot najbolj prepoznaven.

Med tem ko so že drugič odhajali z odra se je iz zvočnikov zaslišala pesem Always look on the bright side of life, kar je bila zelo taktična poteza saj so se poslušalci, željni nadaljevanja koncerta, v trenutku umirili in začeli odhajati iz dvorane.

Mislim, da je bil to eden boljših koncertov letošnjega leta, in če kitarist in harmonikaš, s katerima sem govoril po koncertu, nista nakladala, jih bomo lahko ponovno poslušali že naslednje leto.

Matej Ferenc - avatar

Matej Ferenc

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 08.06.2011 na ŽVPL-u skupaj objavil 10 člankov.

Flogging Molly razprodali Kino Šiška - thumbnail

Flogging Molly razprodali Kino Šiška

Foto: Damjan Cilenšek / Vini