v rubriki dogodki:
.. / / / 20.09.2013 14:32

Ritem mladosti. Pred Kolosejem. Sedmič.

Po enoletnem premoru od žuranja na Ritmu mladosti sem se letos spet odpravila pred Kolosej, kjer so obljubljali najboljši glasbeno-kreativni zaključek poletja. Je bilo temu res tako?

Najprej so me kot po navadi na tleh pozdravile gore razbitih steklenic, manjkalo ni niti opitih mladostnikov, večina katerih verjetno ni bila starejša od šestnajst let. Nekaj izmed njih je bilo celo tako opitih, da so jih morali sprejeti na ljubljansko pediatrično kliniko.

Dogajanje se je začelo že popoldne, ko je bilo poskrbljeno za različne športne, ustvarjalne in družabne aktivnosti, tisti bolj pogumni pa so se lahko preizkusili v tako imenovanem 'speed datingu'.

Glasbeni program se je letos začel ob 18:40. Za začetek so na oder stopili King Foo, CoverLover in In&Out. Pred odrom se je začelo polniti šele po osmi uri, ko se je predstavila Nika Zorjan, ki ji je sledil Omar Naber. Omar je svoj set odigral še pred dokaj maloštevilnim in hladnim občinstvom, ki mu ga nikakor ni uspelo popolnoma spraviti na noge. Že vsem dobro znana Zablujena Generacija je pred oder privabila ljubitelje slovenskega punka, ki so se počasi začeli ogrevati.

Dan D so bili skupaj z Janom Plestenjakom najverjetneje favoriti občinstva med vsemi nastopajočimi. Njihov repertoar je vključeval največje hite, ki jih pozna tako rekoč vsak, ne glede na to, ali posluša tisto zvrst glasbe, ali ne. Presenečena sem bila nad nastopom April za Dan D, saj si lahko to predstavljamo kot da so bili oni predskupina za April, kar nikakor ni smiselno, glede na to, koliko časa dlje so na sceni in kako razsežen je njihov krog oboževalcev.

Celotna stvar se je končala z nastopom headlinerjev Peter Bič Project, ki po mojem mnenju niso imeli ravno pravega stika s publiko, kar se je močno čutilo na celotnem vtisu nastopa.

Poleg glavnega odra je bila tudi letos pred Atlantisom plesna arena, v kateri so nastopili: ele7en, The Likerz, Simon Mays in Manuel Dark.

Spremembe v VIP loži

Prejšnja leta je bilo potrebno za katero koli pijačo odšteti 1€, izkupiček pa je bil namenjen v dobrodelne namene. Letos so bile vse brezalkoholne pijače brezplačne, alkoholne so stale 2€. Hrana je zaenkrat še ostala brezplačna.

Končni vtis letošnjega Ritma mladosti?

Sam obisk se mi je letos zdel slabši, pretirane pohvale ozvočenju prav tako ne morem nameniti, organizatorji so poskušali v prekratko časovno obdobje spraviti preveč izvajalcev, ki so imeli posledično prekratke sete. Končni rezultat bi bil mnogo boljši, če bi nastopila skupina ali dve manj, ostali bi pa dobili več časa za svoj nastop. Pohvaliti moram to, da so se vsaj okvirno držali časovnega okvirja in se s tem izognili nepotrebnim zamudam in nestrpnosti obiskovalcev. VIP prostor je bil boljše nadzorovan, zato je bilo v njem manj 'nepovabljenih' kot prejšnja leta, kar je prav tako vredno pohvale.

Polona Brajkovec - avatar

Polona Brajkovec

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 29.10.2010 na ŽVPL-u skupaj objavil 30 člankov.

Ritem mladosti 2013 pred Kolosejem - thumbnail

Ritem mladosti 2013 pred Kolosejem

Foto: Žiga Žibert