v rubriki dogodki:
.. / / / 22.04.2014 18:11

Končal se je šesti Fashion Week

Pa je pol leta naokoli in ponovno smo se zbrali, da bi si ogledali novo izdajo FW 2014. Lokacija je ista kot vedno, torej Kino Šiška. Modno brv so postavili cik-cak po dvorani, malce dvignjeno, tako da so manekenke morale zelo paziti, da se pri hoji po zavozlani modni stezi ne bi na »križiščih« udarile med seboj. Zanimivo in sveže.

Vstopnic je bilo na voljo pol manj, tako da ni bilo pretirane gneče, ki je običajno bila na prejšnjih modnih tednih. Še vedno sem videla med množico obiskovalcev nekaj mlajših deklic s pentljami v laseh, ki so jih, za roko držeč, pripeljale njihove mame. Ob tem prizoru se vedno po tiho sprašujem, ali je to primerno? Se ne znam odločiti.

Modni oblikovalci so bili seveda skoraj enaki kot prejšnji krat. Nobenih posebnih presenečenj ali novosti. Celo glasba je bila bolj ali manj pogrebna, komorna. Mogoče zato, da se gledalec res osredotoči na kreacije? Kot običajno, so svoje nove ideje predstavili Alenka Globočnik, Almira Sadar, Dajana Ljubičič, Ivana Pilja, Maja Štamol, Miro Mišljen, Mojca Celin, Nataša Peršuh, Petja Zorec, Sofia Nogard, Tanja Zorn Grželj, Urša Drofenik, Urška in Tomaž Draž, Young@Squat, Zoran Garevski. Bolj ali manj ista imena kot so se predstavljala lansko leto. Sama nisem opazila nobenih presežkov, pa tudi nobenih ekscesnih kreacij. Malce več zanimanja je požela Maja Štamol v torkovem večeru, ko je na modno stezo poslala model s prozorno, recimo ji pelerino, tako da smo gledalci lahko občudovali golo kožo, sploh so bili navdušeni moški kolegi.

Svoje predstavitve so imeli tudi magistrski študentje Naravoslovnotehniške fakultete, ki so svoje kreacije pogumno postavili občinstvu na ogled. Zanimivo je zopet opazovati, kako sami kreatorji ne oblečejo svojih oblek pa kako zelo na hitro se pridejo pokloniti ter še hitreje pobegnejo izpod žarometov. Upam, da se bodo v bodoče opogumili in vseeno samozavestno stopili pred publiko. To si zaslužijo.

Glede na ekonomsko situacijo in črnoglede gospodarske napovedi priznam, da sem navdušena nad tem, da vsemu temu kljubuje Adria Media kot organizator in da še vedno pritegne kvalitetne pokrovitelje, ki omogočijo modno druženje. Pogumno in pohvalno!

Melita Kuhar - avatar

Melita Kuhar

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 13.05.2011 na ŽVPL-u skupaj objavil 23 člankov.

Šesti Fashion Week - thumbnail

Šesti Fashion Week

Foto: Sara Todorovič