v rubriki dogodki:
.. / / / 18.01.2010 10:30

DMC iz Run DMC zazibal Cvetličarno

V petek, 15.01 se je v Cvetličarni oglasil Darryl Matthews McDaniels, znan tudi kot DMC iz reperskega tria Run DMC. Sprva je kazalo, da bo udeležba bolj klavrna, a se je do začetka DMC-jevega seta Cvetličarna kar dodobra napolnila.

Z rahlo zamudo so okoli dvaindvajsete oder zasedli Zlatko in kopica njegovih prijateljev, ki so mu pomagali ogreti publiko, Zlatko pa je napovedal, da bo skupaj z Optimisti nastopil 20. februarja 2010 na samostojnem koncertu, prav v Cvetličarni.

Preden je na oder prišel DMC, je njegov DJ Charlie Chan posvetil nekaj trenutkov tišine za legendarnega DJ-a Run DMC - Jam Master Jay-a, ki je bil umorjen leta 2002. Ljubitelji hip hop so lahko slišali nekaj hitov kot so It's Tricky, Peter Piper, King Of Rock, My Adidas (ki je bil močno predelan), Mary, Mary (kjer je vpletel tudi dekleta iz publike in iskal Maričko v publiki) in na koncu še Walk This Way.

Vsekakor nam je bilo v čast videti hip hop legendo v Ljubljani, smo pa pričakovali kakšen hit več, napovedano je bilo, da bomo slišali vse hite Run DMC, a jih nismo. Namesto tega smo slišali nekaj manj znanih del DMC-ja, repanje na podlago Nirvane in še nekaj nenavadnih cukrčkov in tudi nekaj fušanja.

Roko na srce pa tudi Walk This Way ni bil tako žešč, kot se ga spomnimo (DMC na original štiklc odrepa cel komad, tako da mu pri petju pomaga posnet vokal tako Runa, kot svoj ... pričakovati bi bilo, da bi uporabil matrico brez vokalov). Hja, baje da ima DMC nekaj težav z glasom. Mogoče je pa to botrovalo malce slabši vokalni sposobnosti.

Ste bili na koncertu? Kako se vam je zdelo, vaša mnenja delite z nami v komentarjih!

Borut Marinko - avatar

Borut Marinko

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 09.10.2000 na ŽVPL-u skupaj objavil 220 člankov.

DMC v Cvetličarni, 15.01.2010 - thumbnail

DMC v Cvetličarni, 15.01.2010

Foto: Davorin Pavlica