v rubriki dogodki:
.. / / / 10.04.2002

Laurent Garnier v AG

Fuzija različnih glasbenih zvrsti, užitkov in seksepilnih gibov teles je s podtonom svetlobnih efektov nadglasila umetnika, katerega karizma in specifični zvoki prevzamejo v trenutku, ko zavladajo prostoru. Dame in gospodje, Laurent Garnier.

Značilno prepoznaven zvok, glas iz globine in ta isti glas v ušesih, ki preplavi množico, napove začetek seta v noči, ko nas oropajo časa in nas glasba napolni do zadnjih molekul v telesu. V željnem pričakovanju rojstva didžejevstva velikega umetnika, v značilnem house zvoku, med množico teles s čutno vibracijo narašča napetost. Začetek, ki ne obeta konca, le nadgradnjo in stopnjevanje užitka. Unreasonable Behaviour se vede sproščeno in ritem med množico narašča v naslado užitka.

Kar je bilo en glasbeni trenutek prej čist house zvok se spremeni v zmes tehno vibracij. Zapelje, pusti v razneženi nasladi in odpelje drugam. Kot bi poslušal sleherno telo, spremljal njegov najmanjši gib, v istem ritmu gradi tempo z dodajanjem in odvzemanjem zvočnih preobrazb. Izraznost je v trenutku, ne v trajanju. In trenutki povezani v dogodek so mozaik noči prepoznavnega francoskega tehno in house zvoka.

Valovanje iz ene zvrsti, skoraj grob vdor druge, nadzor prepleta, vse se meša z glasno in željno množico. Ekstaza užitkov se v načrtnih razmakih okrog ure in pol v nemem ritmu nadaljuje v jutro.

Izza zaves se bohotijo prvi sončni žarki. V Mezzaninu se je čisti (pure) house zvok izlil v trše ritme. Lor G je gramofone prepustil stalnim sodelavcem Ambasade užitkov. Dan se je podaljšal v prazničnega in nas še dolgo pustil pod vtisom ambasadorja francoskega housea in tehna.

Foto: Peter Kremžar
Vir: E-fotoportal.com

Špela Kovšca - avatar

Špela Kovšca

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 10 člankov.

Garnier (foto: Peter Kremzar) - thumbnail

Garnier (foto: Peter Kremzar)