v rubriki dogodki:
.. / / / 27.03.2002

Leteči Švedi

Kar par let je že minilo, odkar so Misconduct nazadnje gostovali v naših krajih. So pa spričo več kot dobrega vtisa, ki so ga pustili, kot magnet vlekli v prostore Gala Hale na Metelkovi, kjer se je odvijal njihov torkov koncert v družbi ljubljanskih Reflex.

Reflex so že kar izkušena trojka, ki s svojim delovanjem sežejo že kar daleč nazaj. Tako so se kalili v vrsti skupin od mehkejših punk korovcev Sulo do bolj emocionalnih Harness in končno ska punkerskih veseljakov Pomouzska. Tokrat jih je združila ljubezen do hard core zvokov stare šole. Na odru delujejo kot uigrana celota, poseben pečat pa doda pevec, ki se mu na momente pridruži še drugi vokal, tako da kar precej obetajo oz. če citiram enega od obiskovalcev: "ga kar konkretno žgejo".

Potem pa so na oder seveda prišli Misconduct. Že na zadnjem mariborskem koncertu se je zasedba nekoliko spremenila. Tokrat pa je Ollo - glavno vodilo oz. še bolje gibalo skupine s seboj pripeljal popolnoma novo in mlajšo ekipo, z večjim delom katere sodeluje tudi v vzporednem projektu The Slicks. To je porajalo določene dvome, ki pa so se kaj kmalu razblinili.

Kljub dodatnim letom in prstanom na roki je še vedno neprekosljiv frontman in atlet, ki s svojimi skoki pušča gledalce brez diha. Glasbeno in skozi ideje ostajajo enako pozitivni in sledijo liniji, ki so jo postavile hard core skupine osemdesetih in devetdesetih, vse seveda s svojim lastnim pečatom.

Repertoar je bil sestavljen tako iz starega materiala, ki pa ga vedno bolj nadomeščajo pesmi narejene z novo ekipo. Proti koncu pa sledi v dodatku na željo publike še kaka neizdana pesem in poklon starejšim kolegom ter hkrati tudi nekakšno vodilo same skupine, če ne že kar scene v pesmih Young Till I Die skupine Youth of Today ter Warrirors, ki so jo včasih izvajali Blitz.

Foto: Domen Repnik

Domen Repnik - avatar

Domen Repnik

Redaktor ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 123 člankov.

ups... - thumbnail

ups...