v rubriki dogodki:
.. / / / 04.08.2014 07:57

Končal se je Kranfest 2014

Tudi letošnji Kranfest je postregel z zelo pestrim programom in obilico dogajanja razporejenega po celotnem mestu.

Plečnikovo stopnišče že kar tradicionalno zasedajo fantje iz KUD-a Kiks. Prvi dan so obiskovalcem pripravili impro predstavo, po čemer so tudi najbolj znani, v soboto pa so pokazali še svoje standup veščine in oba dneva poskrbeli za obilico smeha množice obiskovalcev.

Trg pred Prešernovim gledališčem je v petek napolnila Tinkara Kovač, ki je nastopila v akustični preobleki in publiko zabavala dobri dve uri. Pred odrom so se zbrali tako starejši kot tudi mlajši obiskovalci Kranfest-a in uživali ob kvalitetni slovenski glasbi.

Tudi v soboto ni bilo nič drugače. Še čisto prazen trg, so nekaj čez devet v trenutku napolnili Hamo & Tribute 2 Love. Pristen in odprt odnos med nastopajočimi in publiko je obiskovalce dodobra sprostil in kmalu se je večina pozibavala ob ritmih uspešnic kot sta Rožice in Dejva bit čist bliz.

Glavno dogajanje oba dneva Kranfest-a, pa je bil seveda glavni oder na slovenskem trgu.

V petek so nastopili: Made in Yugoslavia, Omar Naber, Novi fosili in Rok’n’bend.
Če je bilo ob prvih nastopajočih obiskovalcev še bolj malo, so se ob prihodu Omarja že bolj približali odru. Kljub odsotnosti kitarista so Omar in skupina uspešno in brez večjih težav zabavali in ogreli zbrano množico. Kakšen nepopoln kitarski solo je celoten nastop mogoče naredil celo še boljši in bolj zanimiv. Glavne zvezde prvega večera Kranfest-a pa so bili člani zasedbe Novi fosili. S svojimi, že kar zimzelenimi, uspešnicami so na noge dvignili celo mesto in poskrbeli za pravo gnečo pod odrom. Težko bi našel koga med obiskovalci, ki ni skupaj z njimi prepeval pesmi Za dobra stara vremena, s katero so zaključili svoj nastop. Prvi dan, oziroma bolje rečeno začetek drugega, pa je zaključil Rok Ferengja s svojim Rok’n’bendom.

V soboto so se na glavnem odru zvrstili: Alya, IIIFekta, Dan D in Big Foot Mama.
Žal je ta dan, zaradi slabe vremenske napovedi, marsikdo raje ostal doma, a lahko jim je žal. Alya je dokazala, da ima še vedno ogromno energije in da ji glas, kot tudi stas še vedno odlično služita. In čeprav so nas Dan D navadili na mirne in tihe tone s svojo preteklo turnejo Tiho, so v Kranju pokazali, da obožujejo elektriko in pravi rock. Za zaključek drugega dne in letošnjega Kranfesta so poskrbeli fantje iz skupine Big Foot Mama. Rockerji, ki skupaj ustvarjajo že skoraj 24 let, so v svoji dolgi karieri ustvarili ogromno hitov in prav z vsakim so obiskovalce bolj in bolj navdušili ter povzročili pravi potres zaradi skakanja in norenja.

David Panzalović - avatar

David Panzalović

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 04.07.2013 na ŽVPL-u skupaj objavil 13 člankov.

Kranfest 2014 - thumbnail

Kranfest 2014

Foto: Tina Panzalović