v rubriki dogodki:
.. / / / 20.03.2002

Macka B zamudil na zmenek

Rečeno ob 20.uri, storjeno malo pred 23. uro. "Guru" je pristal na Brnikih, si vzel ur'co za večerjo, odpovedal vse intervjuje in se v soju luči podal na oder. Macka B, reggae zvezda, ki to ni, obvlada scenarij na pamet, miga z nogicami levo in desno po odru in ne posega v skrivnosti improvizacije. Kljub vsemu, tip obožuje nogomet in ženske zanj niso le seks objekti. Jah, rasta fara!

Malo pred deveto uro je bilo še vse mirno, po kotih še ni bilo zaznati rasta privržencev, pred dvorano je bolščala siva praznina, ki je vodila v domnevno klavstrofobično-plastično in zraku neprijazno tvorbo male nogometne dvorane Triglav.

"Bo zamuda?"
"Ne, ne, Macka je pred kako uro že pristal na Brnikih, predskupina bo zdaj, zdaj na odru."

O.K., si rečemo pa skliznemo v prazno štalco, saj nam drugega ne preostane. Po kozarcu lokal-patriotske tekočine življenja se italijanski reggae godci hecnega imena, Boo Boo Vibration le prikažejo na odru. Razen zanimive fuzije orientalskih ritmov z reggae dub basi, nič omembe vrednega.

Dvorana je okoli desete ure začela izpolnjevati svoje poslanstvo, čredni nagon je položil po naivni oceni, manj kot jurja folka na tepih podesta, kjer smo ovčke pohlevno in brez pritoževanja čakale pastirja večera. Ta se ni prikazal ob preigravanju spremljevalne skupine The Royal Roots Band, ampak je najbrž inhaliral za odrom.

Po par uvodnih besedah "rasta mana" na klaviaturah, ki jih lahko slišimo tudi na novem live albumu, se izza odra pokaže že znana podoba v pisani pižam'ci, z dread lokcsi do riti in obvezno kapo pa špegli na glavci.Jaaaah! Raaastafaaara! Množica že laufa v delirij, s par podžigi, kot so "Marihuana killed nobody!" in "Legalize It!" je bil koncert odprt. Sledili so hitiči Legalise the Herb, The Roots is in Town, Get Conscious, Woman is no Sex Machine in Do You Feel Irie?, s katerimi je Macka B sicer že tretjič nastopil pri nas, vendar ni dodobra upravičil svojega slovesa hudomušnega MC-ja. Še manj, nastop je bil tako neprepričljiv, da je bilo čakanje na morebitni bis že prav duhamorno.Mogoče je bila kriva pozna večerja, mogoče naporen let, morda neprijazne stevardese?

Macka B je vseeno spustil par sočnih, kar se tiče alkohola in Slovencev, pa šovinističnega naboja slovenskih parov ter takoj zatem horizontalno hopsal po odru, kot da bi se ogreval za atletski, ops, nogometni miting. Svetli točki večera sta bili zaslepljujoči odrski žarometi, ki niso pustili, da bi videli Mad Professorja za mešalko, druga pa je bila prižig "fajercajgov" v spomin na vse rasta legende, od Boba do Tosha. Jep. Šou biznis, ki to je, in nič drugega.

Za vse rasta pipl pa fajn priložnost, da stresejo ude ob dišeči zabavi.

Alenka Lahajnar - avatar

Alenka Lahajnar

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 77 člankov.

Macka B lani na Riversplashu - thumbnail

Macka B lani na Riversplashu