v rubriki dogodki:
.. / / / 15.03.2004

Stick'em up! oz. Fun Lovin' Criminals v Ljubljani

Petek zvečer je bil schmoove kot že dolgo ne. Fun Lovin' Criminals so mrhe! Za koncert sem se odločila šele ob novici, da je prestavljen v Bof. Bedno obiskani dvoranski koncerti mi namreč nikoli niso kaj prida sedli. Tako sem v četrtek petnajst do polnoči sklenila dober dil in kupila karto od enega razočaranega fena, ki je baje obupal ravno zaradi destinacije. Kaj takega?!

Parkiranje v BTC-ju je bilo precej zajebano, našli smo prostor bogu za hrbtom. Vrtinec zabave je pač bil na višku. Do vhoda smo prišli po mojem nekje ob pol devetih, zunaj je bilo že precej ljudi, ampak smo prišli noter hitreje kot bi rekli keks. Nočne transformacije BOF-a me vsakič znova zmedejo, kar je frka, saj v temi ne vidim nič in se opotekam še pred prvim pirom. Po neuradnih podatkih je bilo zunaj 900 kart, vendar pa moj obveščevalec ni bil ziher, če je to število kupljenih ali vseh kart. Na podlagi tega sem se modro odločila za bombažno majico. Obetala se je dobra gužva.

Nek diđej (uradni didžej od FLC, op.u.) je vrtel glasbo, najprej kar spodobno, potem pa oldis goldis. Občasno je bilo potrebno žvižganje. Nimam pojma kako dolgo smo čakali, zdelo se je kot ure do večnosti. Med obupnim poskušanjem nabave drugega pira so FLC prišli na oder in rekli Stick'em up punk...

Fantastično. In so odigrali en jako dober koncert. Dobro se počutijo na odru. Presenetilo me je sicer, da so izvedli precej starih hitova, sem pričakovala bolj frišne stvari - ker pa sem jih v živo videla prvič, je bilo super videti tudi Skubi Sneks. Občinstvo je bilo prav tako dobro razpoloženo.

Huey, Fast in bobnar so pokazali etitjud skrajnih carjev. Naj citiram Slavena Kalebića (Mojo Hand, Bast) : "Ko bom velik bom Huey." Bela spodnja majica je na njem nepopisno bolj seksi kot na Davidu Beckhamu (ziher zlatni lanac doda tisti je ne sais quoi, pa slajdanje s steklenico piva, pa skrajno kul kadilska poza ? grrr). Celoten imiđ benda je filmsko mafijski - v filmu bi bobnar (če sem pravilno obveščena je trenutni bobnar že tretji po vrsti in menda celo Anglež) lahko bil kak zajeban izterjevalec dolgov, Fast bi s svojo opravo sodil k nedeljski maši ali na sestanek z gadfaderjem, Huey pa bi doma južinal orjaško porcijo pašte z mitbolsi.

In jaz, kokoš, pustim digitalca doma. Super koncert skratka. Tipi so skrajna posebnost. Poleg tega, da delajo eno čisto svojo stvar, jo delajo dobro in znajo dat ljudem na koncertu pravi občutek. Slaven pravi, da je v živo že poslušal skupine, ki igrajo napol na plejbek, ampak da načeloma izpadejo precej togo. To se včeraj nikakor ni zgodilo. Temu jaz pravim žmoht. Jep, žmoht je iz odra tekel v potokih.

BOF se je presenetljivo dobro obnesel, tu in tam je zmanjkalo velikih piv, ampak so se skrivnostno spet pojavila. Na koncu smo seveda brodili po enormnih količinah steklenic, ampak tako pač je. Morda bodo bofovci za naslednji večji dogodek kupili pivo v piksnah( s točenim se v gužvi pač poliješ, anede).

Mojca Planinc - avatar

Mojca Planinc

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 11 člankov.

Hello Ljubljana - thumbnail

Hello Ljubljana