v rubriki dogodki:
.. / / / 21.09.2000

Mala šola stage divinga ...

Pred dvema letoma, v času največje popularnosti melodičnega hard cora, smo si v K4 na festivalu Sued(e)palooza lahko ogledali No Fun At All. Za marsikoga ena ljubših švedskih melodičnih hard core skupin je takrat pustila bolj medel vtis. Verjetno je bila takrat vzrok temu kriza v bendu, saj tudi sami člani z nastopi na turneji niso bili zadovoljni. Po njej pa so za nekaj časa celo prenehali z delovanjem. Tokrat so Orto Klub na ponedeljkov večer (18.9.) obiskali v nekoliko prenovljeni postavi.

S svojim delovanjem na Švedskem začnejo že leta '91. Izdaja prvega singla Vision na takrat vedno bolj rastoči založbi Burning Hear Records pa jim da še dodaten zalet za resnejše delo v prihodnosti. Izdajo še plošče No Straight Angles leta 1994, Out of Bounds leta 1995. Ter zadnji dve The Big Knockover 1997 in letošnjo State Of Flow.

Skupina je začela s starejšimi hiti in nadaljevala skozi zgodovino do nove plošče State of Flow. Prav na starejše pesmi se je najbolje odzivala tudi publika pod odrom, ki ji kmalu ni več zadoščalo le divjanje pod odrom, ampak so se počasi spravili še na oder. Na vse strani dvorane je bolj ali manj uspešno začela leteti večinoma skate - punkerska mladež, ki je strnjevala prednje vrste, in si nabirala nove izkušnje v stage divingu. Tako je bilo na voljo obilo zabave tako za gledalce kot za aktivne udeležence, no ja, z izjemo tistih, ki jim je občasno na glavo ali kak drug del telesa priletel kak kos pregretega "mesa". Sam koncert skupine je bil sicer boljši kot pri njihovem zadnjem obisku, pesmi pa so bile odigrane nekoliko počasneje. Še vedno pa bi bil njihov odrski nastop glede na sorodne skupine še boljši, saj je bil precej statičen, s publiko pa je delno komuniciral le pevec. Tako da je izostal del tistega, kar bi lahko predstavljal hard core. Sicer pa Orto Klub v novi sezoni na široko odpira svoja vrata, že v petek se bodo tam predstavili še eni varovanci založbe Burning heart Liberator.

Domen Repnik - avatar

Domen Repnik

Redaktor ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 123 člankov.