v rubriki dogodki:
.. / / / 22.01.2002

Mar Django melos v CD-ju

V petek je bilo v razprodani Štihovi dvorani Cankarjevega doma slišati mešanico etno swinga in šansona z dobro mero ruskega melosa, ki ga Vitalij Osmačko nadgrajuje z besedili v ruskem jeziku. Mojster kitare, Osmačko, je z intermezzom, kantavtorskim solo nastopom še dodatno navdušil publiko.

Boštjanom Gombačem na klarinetu in piščali, je predstavila pesmi od prvega albuma, Časi srečanj, pa vse do z Zlatim petelinom nagrajenega zadnjega Vals Boston - ki sicer nima veze z ameriškim mestom, temveč je ime za vrsto ruskega valčka.

Ruski melos z vložki poskočnih ritmov in parimi besedili z judovskim podtonom, se je razvil v homogeno celoto, ki je odobravajoče učinkovala na občinstvo, tako da ljudstvo ni bilo zadovoljno s radodarnima dvema bisoma.

Manjko razumljivosti besedil s strani publike je zapolnil Milan Jesih s prevodi nekaterih pesmi v slovenski jezik, vendar smo kmalu ugotovili, da ritem in mehkoba ruskega jezika z lahkoto presežeta golo željo po tem, da bi vse razumeli.

Vitalij Osmačko se ni izkazal le za odličnega glasbenika, temveč tudi za duhovitega komunikatorja s pregovorno togo slovensko publiko. Uigranost celotne zasedbe in presunljive solo nastope je bilo težko spregledati, bili so nagrajeni z vmesnimi aplavzi.

Alenka Lahajnar - avatar

Alenka Lahajnar

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 77 člankov.

Mar Django v CD - thumbnail

Mar Django v CD