v rubriki dogodki:
.. / / / 27.06.2013 17:15

Pevski zbor Pomlad narisal glasbo

Sobotni večer na Muzejskih vrtovih v Novem mestu je običajno spokojen in tih. V soboto, 22. junija 2013 pa je bil drugačen. V zraku je bilo čutiti slovesnost. Okoli devete ure zvečer je zrak zadrhtel. Glas kakšnih 40 grl se je spletel v milozvočno simfonijo in začel risati. Najprej je narisal nasmeh na usta množice obiskovalcev, nato pa je svojo slikarsko pot nadaljeval preko dotlej resnih obrazov nastopajočih.

Pomlad. Eden najbolj prepoznavnih pevskih zborov Novega mesta je slavil svojo dvajseto obletnico obstoja. Kot se takemu jubileju pritiče se je prva vrsta stolov dobesedno šibila pod telesi veljakov, ki so tja prišli po službeni dolžnosti. Prvih nekaj pesmi je odzvenelo v hladen novomeški večer, nato pa je stekel protokol. Floskule in obdarovanja. Na srečo v mejah znosnega.

Nato je pesem prevzela pobudo in zbor je svoje obljube, da bo poslušalce popeljal v svoj risani svet glasbe izpolnil. Za piko na i se je v zadnji fazi večera med zbor pomešalo še večje število njegovih bivših pevcev in zabava je dosegla svoj vrhunec. Pri tem je potrebno izpostaviti še odlične spremljevalne glasbenike, ki so lahkotnemu in izjemno poslušljivemu petju zbora dodali še dodatno začimbno noto.

Darja Dežman - avatar

Darja Dežman

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 27.06.2013 na ŽVPL-u skupaj objavil 1 člankov.

Pevski zbor Pomlad - thumbnail

Pevski zbor Pomlad

Foto: Jernej Dežman