v rubriki dogodki:
.. / / / 26.04.2013 10:16

Pojezije z Vladom Kreslinom

»Čaj pijem, kakšen koncert pa je to?«

Bolj kot o koncertu bi lahko govorili o glasbenem večeru. Že scenografija sama je govorila, da ne bomo priča klasičnemu koncertu, ampak kvečjemu ''odrski čajanki''.

Prekmurski glasbenik je ponovno dokazal, da so mu strogo načrtovani koncerti tuji – upoštevajoč glasbene predloge poslušalcev, ki so napolnili ljubljanski SiTi Teater, je publiko počasi (vendar učinkovito) ogreval skozi dve uri trajajoč nastop. Preverjeni repertoar največjih uspešnic je dopolnil z branjem odlomkov svoje pesniške zbirke.

Na odru se mu je pridružila hčerka Ajdina, ki je zvok že legendarne ''črne kitare'' dopolnila z igranjem na prečno flavto. S pripovedovanjem šaljivih, včasih grenko-sladkih zgodb svojega življenja je napovedal gosta večera, svojega očeta Milana. Dokazala sta, da jima niso tuji Blues Brothers niti filmska glasba westernov, kaj šele postava jugoslovanske nogometne reprezentance.

Vlado Kreslin je, z izjemo klavirske Abel in Kajn, petje spremljal s kitaro in orglicami, koncert pa po zahtevanem ponovnem prihodu zaključil s harmoniko.

Sanja Gornjec - avatar

Sanja Gornjec

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 26.04.2013 na ŽVPL-u skupaj objavil 13 člankov.

Vlado Kreslin v SiTi Teatru - thumbnail

Vlado Kreslin v SiTi Teatru

Foto: Sanja Gornjec