v rubriki dogodki:
.. / / / 27.12.2002

Poslušaš rap?

Razmere, kakršne so nazadnje vladale na Velikem hiphop festivalu, pred tem pa še marsikje, so namreč neznosne tako za nastopajoče kot poslušajoče.

Če odmislimo grozovito ozvočenje in poigravanje lučkarja z nami (in lučkami), potem organizatorjem vse čestitke za izpeljani dogodek, ki je pod eno streho na enem odru združil hiphop artiste iz več bivših jugo republik. Spisek nastopajočih je bil neverjetno dolg, kot tudi festival sam, kar je najbrž botrovalo skorajda zamenjavi generacije pod odrom od pete ure popoldne pa tja do ene zjutraj.

Festival so otvorili manj znani slovenski reperji, nato pa se je zvenečnost imen stopnjevala in pripeljala do 6Packa, Klemna Klemna, Murata in Josea, Edo Maajke ter za čisti konec naveze Tram 11 - Bolesna Braća. Vmes so dogajanje popestrili ne-hiphoperski osvajalci Triglava D-Fact, ki sicer konceptualno niso sodili na festival, a so se zahvaljujoč spretni marketinški ekipi na njem vseeno znašli. Druga popestritev pa je bilo tekmovanje neumornih breakdancerjev na posebnem odrčku ob robu plesišča.

Vrhunec večera je nemogoče določiti, ker je izbira preveč subjektivna. Lahko pa omenimo nekaj highlightov: Klemnovi maškari - lisica in žirafa, Keš pičke skupaj z D-Fact, hitiči, Edo Maajka, že omenjeni breakdancerji, neposredna povezovalca, freestyle Nereda in Stoke, hiphop bejbe (Manj je več.) ter vse pogostejše elektro podlage.

Ob enih se je ljudstvo, kolikor ga je ostalo, preselilo na after v K4 in nadaljevalo svoj žur. V upanju, da se drugo leto ponovi.

Foto: Domen Repnik

klemen & co - thumbnail

klemen & co