v rubriki dogodki:
.. / / / 13.09.2001

Design of Love 4: Umek`s return party

Več kot 3000 obiskovalcov željnih zabave se je zbralo v velenjski Rdeči dvorani. Razlogi za številen obisk so jasni; zadnji party pred začetkom novega šolskega leta, Umekov povratek na slovensko party sceno, ter dobro organizirani predhodnji partiji Design of love 1, 2, 3.

Da je bil tudi ta party dobro organiziran se je videlo že na vhodu; jasno ločena vstopa za obiskovalce in VIP, strog nadzor varnostnikov in njihovo profesionalno delo (detekcija orožja, pregled osebne opreme, ...). Mogoče so vsi ti postopki za obiskovalca ob vstopu malce neprijetni, ampak so pa zagotovo bistveno povečali varnost na sami prireditvi.

Kar se hale same tiče, je ta zagotovo ena bolj primernih za tovrstne prireditve. Glavna hala je ravno prav velika in prostorna, da se v njej zbere veliko število ljudi, ne da bi pri tem nastala gužva in ostalo kaj praznega prostora. Poleg tega ima tudi relativno dobro akustiko (ravno obratno kot pri veliki celjski hali Golovec). Postavitev opreme in organizacija prostora je bila dobro izvedena; tri plesišča, dobri svetlobni učinki, osvetljava in projekcije, glede na velikost prostora relativno dobro ozvočenje, odri za plesalce, sedišča za počivajoče, klimatiziran chill out area (!!!), veliko šankov, dovolj stranišč, toplles go-go dancers na house plesišču, DrogArt je imel celo lastno sobo za pomoč onemoglim udeležencem. Tu pripadajo vse pohvale organizatorju. Edina slaba točka je mogoče postavitev house plesišča na malce neprimernem prostoru, hali, ki je bila ozka in dolga kot nekakšen hodnik.

Line up na tehnu je bil; Ploz, Jel Ford, Umek, Simon Digby, Valentino Kanzyani, Bizzy and Dojaja. Seveda je bilo največje pričakovnje večera nastop dj Umeka, kar se je potrdilo z bučnim aplavzom ob njegovem prihodu na oder. To je bil njegov prvi nastop v Sloveniji po več kot enem letu odsotnosti v tujini. Po pogovoru z marsikaterim obiskovalcem bi lahko zaključil; Umekov nastom je marsikoga navdušil, nekatere razočaral. Nekateri so bili razočarani predvsem nad vrsto glasbe, ki jo sedaj vrti; trde ritme tehna so nadomestile mehke linije tribal tec-housa, Umekova glasba je sedaj bolj umirjena in melodična. Če vam je to všeč ali ne je seveda stvar okusa, mnogim je,nekaterim ne.

Kljub temu, da ni vrtel iz štirih gramofonov je bilo navdušenje nad njegovimi spretnimi tehnikami miksanja, uporabe efektov, loopov, sempolv... s strani tistih ki se kaj spoznajo na vrtenje, veliko. Pred Umekom je vrtel Jel Ford, dj in lastnik založbe Jericho in Platform, pri prvi od založb je Umek pred nedavnim izdal eno od boljših tech-house plošč The right time EP. Jel Ford je vrtel podobno zvrst glasbe kot Umek. Za Umekom je vrtel Simon Digby, velika zvezda Avstralije in lastnik založbe Wetmusic. Digby je začel z tribal tehnom končal pa z minimalom. Vzdušje ki ga je pričaral Digby v zadnjem delu seta sta njemu sledeča Bizzy in Dojaja še bol vzdignila proti koncu partya pa postopoma spustila.

Na Housu so vrteli Aleksij, Shark, Rocky & Diesel, Carlton, Leigh, Floater, na obeh florih sta blili prisotni tudi Mcijki, na housu Mc Cosmic in na tehnu Mc Alexea. V chill out area so vrteli Random Logic, Temponauta in Peedoo. Zelo zanimiva glasba. V istem prostoru kot je bil chill out je bil potem after hour, seveda samo za obiskovalce partya in to brezplačno!!!. Vrtela sta Fedja iz UK in Benjamin, Fedja je vrtel zelo dobro in bi bil po mojem okusu sodeč čisto primeren za nastop na main house flooru.

Vsesplošen vtis celga partya je zelo dober, organizator se je res potrudil, zasedba dižejev je bila dobra, kar pa se Umekovega novega stila tiče, naj pripomnim da je to stvar okusa vsakega posameznika.

David Rozman

0429 - thumbnail

0429