v rubriki dogodki:
.. / / / 02.10.2001

Radyoyo praznuje 5letko v SubSub-u

Radyoyo je skupina DJ-ev in producentov, ki so se pred petimi leti združili pod tem imenom s ciljem promovirati breakbeat kulturo, v njenem sklopu pa predvsem hiphop in drum'n'bass glasbo. Njihovi projekti v teh letih zajemajo organizacije partyjev, redne radijske oddaje, izdajo hiphop kompilacije in pa dvakratno organizacijo Breakbeatnikka, edinstvenega festivala urbane glasbe pri nas.

Na žalost ga letos, tretjič, nismo dočakali. Baje zaradi pomanjkanja denarja. Kar se v Sloveniji vse prepogosto zgodi. Škoda. No, tako so se Radyoyo-jevci odločili organizirati pomanjšano različico, s katero so proslavili petletnico svojega delovanja, kar v SubSub-u, klubu, ki je že eno leto gostitelj njihovih sobotnih večerov.

Prvi, petkov večer, je bil namenjen hiphop glasbi. Nastopil je ameriški raper AFU-RA, skupaj s pomagačem A-SON-om in DJ G Brownom. Klub je bil res poln, napetost se je z nenehnim napovedovanjem protagonistov le še stopnjevala in v prvih vrstah se je komaj dihalo. Naenkrat sta se na odru prikazali zamaskirani ninji in šov se je začel.

Uvodni prezentaciji borilnih veščin sta sledili skoraj dve uri norenja. Tudi po koncu se je DJ izkazal za čisto neumornega in je vsake toliko časa, vse do jutra, vskočil Zedsu in Fuju, ki sta party peljala h koncu. Škoda, da hiphop gostov takega formata nimamo priložnosti videti večkrat ...

V soboto smo na svoj račun po dolgem času prišli ljubitelji drum'n'bass glasbe, saj se poleti na tem področju ni prav veliko dogajalo. Spet gosta iz tujine - Angleža DJ Loxy & MC Rage, spet množica ljudi in huda gužva, spet domači DJ-i pred nastopom in po njem (tokrat jim gre posebna pohvala, sploh Bugi se je po splošnem mnenju enakovredno kosal z Loxyjem!) in spet buuum.

Loxy je začel svoj set trdo in ga tako tudi nadaljeval. Skoraj nihče ni ostal pri miru, pač pa smo se nagnetli na flooru in sprostili na tone energije. V njegovi glasbi je sicer manjkala raznolikost, kar so bolj kritična ušesa hitro opazila in ostala rahlo razočarana, a splošno vzdušje je bilo odlično. Edina kritika gre prezračevanju, ki očitno sploh ne funkcionira in povzroča neznosne temperature na plesišču.

Čestitke torej Radyoyo, tako za rojstni dan kot za Stereo Vikend Paket. Na še naslednjih pet let in na še mnoge dobre žure ...

RDYO petletka - thumbnail

RDYO petletka