v rubriki dogodki:
.. / / / 10.03.2014 12:55

All Time Low v Dunajski Areni

Po več letih se je Baltimorska četverica zopet vrnila na evropsko turnejo. V sosednji Avstriji so zatresli Dunaj v četrtek, 27.2.2014. Z dvournim setom so upravičeno potrdili ugled ene izmed najboljših live skupin zadnjih let.

Arena, ki sprejme okrog tisoč ljudi sicer ni bila razprodana, je bila pa skoraj popolnoma zapolnjena. Že za predskupino, britanske Blitz Kids, se je večina obiskovalcev zbrala pred odrom. Prvi dve pesmi so sicer igrali do približno polovice polni dvorani, pozneje pa so prepričali tudi tiste, ki so se zbrali pred več 'bari', postavljenimi na prizorišču.

All Time Low so presenetili s presenetljivo dolgim setom, ki je vključeval tako najnovejše komade, kot tudi tiste, ki segajo nazaj v njihove same začetke. Fantje so odlično komunicirali s publiko, ves čas so zbijali šale, ki so bile v večini najstniškim dekletom še kako všeč. Do konca koncerta so me ušesa še dodobra bolela, in sem bila na nek način vesela, da sta dve uri minili. Pa ne zaradi slabe glasbe, da ne bo pomote. Temveč zaradi vreščanja, ki me je na trenutke spominjalo na koncert One Direction ali Justina Bieberja.

Koncert sem imela priložnost opazovati iz zaodrja. Razlika med tistimi, ki so na koncert prišli zaradi uživanja v glasbi in tistimi, ki so tam samo zato, ker se jim ideja hudih tipov, ki zraven igrajo še neko glasbo super za preboj v družbo. Publika je bila v večini ena izmed bolje uglašenih, ki sem jih v zadnjem času slišala.

Tempiranost dve urnega repertoarja so razbili z dvema akustičnima pesmima, s katerima si je lahko odpočila tako publika, kot tudi bend. Pri Remembering Sunday se je pevcu na odru pridružila Cassadee Pope, nekdanja pevka pop punk benda Hey Monday, zdaj pa zmagovalka tretje sezone ameriškega The Voice in uspešna country pevka. V zaodrju je bilo zanimivo opazovati preostanek benda, ki je opazoval Alexa in Cassadee na odru. Vidi se resničen ponos in iskreno prijateljstvo, ki se potem seveda izraža tudi na odru. Vse šale in govori so videti povsem naravni, kar je vsekakor ogromen doprinos h koncertni izkušnji oboževalcev.

Obisk njihovega koncerta vam definitivno priporočam, poslušanja vredni pa so definitivno tudi Blitz Kids. O njih se bo v prihodnosti še ogromno slišalo, saj je njihov tako studijski kot tudi koncertni potencial ogromen. Zdaj boste imeli priložnost, da jih ujamete na eni izmed manjših evropskih turnej (ki bodo postajale večje in večje!). Iz prve roke mi je uspelo izvedeti, da se na evropska tla najverjetneje vračajo že proti koncu letošnjega leta.
Več o načrtih All Time Low pa si lahko pogledate spodaj. Pred koncertom sem se pogovarjala s polovico zasedbe, in sicer s pevcem Alexom in kitaristom Jackom. Govorili smo o novem albumu, turnejah, lokaciji Slovenije, naučili pa smo se tudi kaj je kremšnita.

Polona Brajkovec - avatar

Polona Brajkovec

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 29.10.2010 na ŽVPL-u skupaj objavil 30 člankov.

All Time Low - thumbnail

All Time Low

Foto: Polona Brajkovec