v rubriki dogodki:
.. / / / 13.09.2011 15:51

Ritem mladosti: Glasbena poslastica za oboževalce dobre glasbe ali razlog za pijančevanje?

Letos je Collegium Mondial Travel z Radiem Antena že petič pripravil tradicionalni brezplačni popočitniški žur Ritem mladosti, ki se je letos dogajal kar na dveh prizoriščih. Pred Kolosejem na glavnem odru in pred Atlantisom na tako imenovanem dance flooru.

Ritem vodke ali vina?

Že ob prihodu na prizorišče sem bila začudena, koliko osnovnošolcev je pohajkovalo okrog Koloseja s steklenico vodke ali vina. Nikakor se mi ni zdelo, da je večina ljudi na Ritem mladosti prišla zaradi dobre glasbe, temveč zaradi tega, da se bi lahko napili.

Pred začetkom glasbenega programa so se na samem prizorišču odvijale različne delavnice in nagradne igre za tiste, ki so na Ritem mladosti prišli prej.

Alex Volasko, Avven, Tangels, Xequtifz za dober štart

Letošnja voditelja Vid Valič in Ota Roš sta popestrila čas med menjavo bendov z različnimi nagradnimi igrami in nasploh s svojo izvirnostjo. Po njunem uvodu je prireditev glasbeno odprl Alex Volasko, vzhajajoča pop rock zvezda na naši glasbeni sceni. Nato so na oder stopili Avven, Tangels z gostjo Katayo ter Xequtifz. Bolj kot se je bližala noč, bolj se je stopnjevalo tudi vzdušje.

Zlatko, Gušti, April in Kingston za še večji žur

Množica je na oder navdušeno pozdravila enega najboljših slovenskih reperjev, Zlatka, ki je povsem navdušil zbrano množico pred glavnim odrom. Za njim so sledili Gušti, April in Kingston, ki so obiskovalcem postregli s svojimi največjimi hiti, ki so še dodatno razgreli obiskovalce željne dobre glasbe.

Medtem se je na odru pred Atlantisom odvijal pravi plesni žur, saj so Mike Vale, Da Fresh, The Shapeshifters in Christian Cambas odlično poskrbeli za zabavo tistih, ki jim je bolj pri srcu elektronska glasba. Na plesišču ni bilo takšne gneče kot pri glavnem odru in na tleh je bilo manj razbitih steklenic in manj polite pijače.

Letošnja evrovizijska zvezda Maja Keuc je sicer zapela samo tri komade, vendar je bila množica nad njo in njenim petjem v živo navdušena.

Po Maji: Prljavci

Po Maji so na oder stopile prve glavne zvezde letošnjega popočitniškega žura Prljavo Kazalište. Pred odrom se je nabiralo vse več ljudi, po tleh je bilo vedno več steklenic, toda množica je uživala.

Od Ria do Siddharte

Za njimi je na oder stopil nemški gost R.I.O, ki je množico popolnoma navdušil s svojim glasom in nasploh s svojo odlično glasbo, ki je po svetu vedno bolj znana.

Na koncu je na oder stopila še Siddharta, ki je obiskovalcem postregla s svojimi največjimi uspešnicami in odlično glasbeno zaključila letošnji Ritem mladosti. Sledil je še razkošen ognjemet, ki je navdušil vse prisotne.

Največji Ritem mladosti do sedaj

Po prvih ocenah naj bi bilo obiskovalcev več kot 40.000, torej kar petnajst tisoč več kot lani.

Naslednje leto bi morda lahko malo zaostrili nadzor nad mladoletnimi osebami, ki na prizorišče prinašajo alkohol in tudi samo prodajo alkohola mladoletnim osebam.

Polona Brajkovec - avatar

Polona Brajkovec

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 29.10.2010 na ŽVPL-u skupaj objavil 30 člankov.

Ritem mladosti: obiskovalci na Ritmu mladosti 2011 - thumbnail

Ritem mladosti: obiskovalci na Ritmu mladosti 2011

Foto: Damjan Cilenšek / Vini