v rubriki dogodki:
.. / / / 20.05.2013 11:13

S.A.R.S. – Super, Ampak Res Super

Po dolgem času je stara dobra šterka spet zadihala analogne inštrumente.
V goste je prišel septet S.A.R.S. , ki na svoji mini slovenski turneji predstavlja svoj tretji studijski album Kuća časti. Le-tega nam ponujajo v brezplačen download, tako kot prejšnji Perspektiva in debitantska S.A.R.S.

Že nabor registrskih tablic parkiranih avtomobilov pred klubom nam je dal vedeti, da imajo širok krog oboževalcev.

Pričeli so z uro in pol zamude, glede na objavljen termin štarta. Klub se je napolnil za dobro polovico, ko so pričeli, pretežno v ska – reggae ritmih. Publika se je odlično odz(i)vala in nakazale so se smernice večera. Refrene so peli skupaj z bendom in kmalu je postalo jasno, da so v klubu res pravi feni.

S.A.R.S. so nadaljevali intenzivno in nas razorožili najprej s Ti, ti, ti ter z Ratujemo ti i ja. Ko so prišli do Ana in To rade (prek 1,7 milijona ogledov na YouTube), bi pevec Žare lahko odšel na pavzo, saj je publika že glasno pela s skupino in veselo poskakovala. Na splošno so poželi največ odobravanja komadi z etno pridihom, ki dodobra oplemeniti zvok skupine.

Da S.A.R.S. niso le ska-reggae, hip-hop band so dokazali z nekaj bluesovsko nastavljenimi skladbami in tudi kakšno pop baladico, za katero se je back vokalistka Sanja prelevila v klaviaturistko in solidno odigrala svojo vlogo. Od tu dalje je bila publika že tako razvneta, da je odobravala karkoli je band odigral. In tega, iz njihovega širokega nabora stilov res ni bilo malo.

K4 se je zopet izkazala po zvočni plati, kar samo pritrjuje odločitvi o vrnitvi bandovskih koncertov, ki v teh prostorih delujejo zelo koherentno. Klub se mora izkazati le še po kadrovski plati, ki je še na stari (trdi) valovni dolžini.

Matej Krč - avatar

Matej Krč

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 11.04.2013 na ŽVPL-u skupaj objavil 6 člankov.

S.A.R.S. v K4 - thumbnail

S.A.R.S. v K4

Foto: Matej Krč