v rubriki dogodki:
.. / / / 26.03.2002

Night of the Bad v SubSubu

Izredno napet in pričakovanja poln sem nekaj po polnoči uletel v SubSub, ki je tokrat v režiji progresivnega Illegal Kruja gostil zvezde angleške dnb scene Bad Company. Presenetljivo maloštevilno publiko je v značilnem slogu odločno že razmigoval domačin Hose. Uvod je natančno napovedal raztur, ki je še sledil. Šopalo je kot bi bila ura 4, na vrhuncu kakega drugega žura.

Dobro ogrete nas je prevzel veteran otoške scene A-Sides, ki je začel kuhati zažigajočo hardstep župo. Natančno je zamešal večinoma neznane sestavine. Za začimbe je z mikrofoni in domiselnimi vokali poskrbel tandem MC Ezy-G in MC Hobosapiens.

Okoli tretje ure je na sceno stopila zloglasna slaba druščina - Bad Company in žur popeljala v še bolj razburkane ter globlje vode. DJ-a sta začela neusmiljeno streljati šuse, da je nad glavami norečih plesalcev kar bobnelo in bliskalo.

Digitalizirani vokalni vložki so stopnjevali in napenjali atmosfero in ko sem že mislil, da sem smrtno zadet, je DJ zopet repetiral, izstrelil nov rafal in me spomnil, da sem še kako živ. Debeli, okrogli basi so krožil po plesišču in iskali novo žrtev. Jeza se ni končala niti, ko je za platnplejerje stopil DJ Markoman, ki je ob spremljavi uigrane in inovativne dvojice MC-jev iz publike iztisnil še zadnji atom moči.

Žur je bil bogovski, a zaradi ponesrečeno izbranega četrtka (7.3.02) in dokaj visoke vstopnine ni privabil večje množice. Bad Company pa so bili vse prej kot slaba druščina.

Mario

SubSub - thumbnail

SubSub