v rubriki dogodki:
.. / / / 31.05.2013 13:02

Severina pripravila pravi spektakel

Kot uvod naj zapišem in prosim odpuščanja vse fene Severine, da ne poslušam in ne poznam njene glasbene ustvarjalnosti. A spektakel v Stožicah ne pusti nikogar hladnega, priznam.

Severino poznam po odličnem privatnem filmu in po nekaj tračih, ki jih mimogrede poberem z naslovnice kake rumene revije. Ko sem jo gledala dokaj od blizu, sem jo vedno bolj občudovala, priznam. Ženska je prava 'baba', bi rekla moja prijateljica s brežiških koncev in bolj se ne bi mogla strinjati z njo. Skakala je po odru, plesala, koketirala z občinstvom, s soplesalci in soplesalkami, vmes so se ji malce orosile učke, ko je občinstvo z njo pelo eno njenih (očitno) zelo znanih romantičnih pesmi in vmes prižgalo baterijo na mobilcih, da je bila dvorana lepo 'polučkana'.

Nekaj faktografije, če koga zanima: koncert se je začel s polurno zamudo, kar je razumljivo. Dvorana je bila skoraj povsem polna, pretežna starost obiskovalcev, vsaj na parterju je bila med 12 in 25 leti, tako da sem se nekaj časa počutila kot 'bigmama' med vso to mladino, a sem hitro na to pozabila, ko sem začela občudovati fante Maestra. Moram priznati, da so res mojstri svojega posla in pravi maestri v gibih, koreografiji, energiji in seveda tudi mišicah. Dekleta okoli mene so histerično poimensko kričala imena fantov Maestra, ko so plesali po dolgi brvi, ki je bila speljana od glavnega odra pa med publiko, jaz sem pa malce v nostalgijo padla, ko sem nekaj od njih še kot mlade mulce opazovala, ko so se pri Azri učili prvega pravega hiphopa, sedaj pa so odrasli moški in odlični plesalci.

Dobro, sedaj ste že ugotovili, da sem navdušena nad plesnimi vložki. Občudovala sem z mično ritko in boki migajočo plesalko Nadiyo Bychkovo in soplesalca Miho, špage so delale 4 telovadke, ki so bile oblečene v odlične kostume in so po žensko dopolnjevale performans.

Severina je zgodba zase. Ženska ima neverjetno polno energije, pa tudi ogromno kondicije, telo ima izklesano, poskakuje kot najstnica, pogleda kot femme fatale, kostumi vseh nastopajočih pa odlični.

Mene je navdušila energija, ki se je širila kot virus z odra in po dobrih dveh urah je bilo prehitro zabave konec. A ker je na koncu vedno najboljše, so vsi skupaj odplesali in s publiko odpeli otvoritveni komad še enkrat, preden je padel zastor.

Spektakel je bil dovršen, grafika in podobe v ozadju so bile domišljene in fantastične, Severina je seveda bila v večini projektiranih vlog kot fantazijska in nerealna ženska, skratka nedosegljivo čudovita, kar je bilo v zanimivem kontrastu z njeno zemeljsko pojavo na odru.

Ja, za mamo pri 41 letih je videti osupljivo dobro, fit, natrenirano in človek si ne more pomagati, da je ne občudoval! Vsa čast tudi Tomažu Pandurju, kostumografu in ekipi, da se je domislila takšne odrske prezence. Še na mnoga leta Seve!

Melita Kuhar - avatar

Melita Kuhar

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 13.05.2011 na ŽVPL-u skupaj objavil 23 člankov.

Severina v Stožicah (foto: Goran Antley) - thumbnail

Severina v Stožicah (foto: Goran Antley)