v rubriki dogodki:
.. / / / 27.01.2002

Stroji v Hound Dogu

Pleme The Stroj je začelo v petek 25.01. malo po deseti uri poganjati mašino, ki se je tresla pod udarci fantov in enega dekleta. Ritem je odvajal znoj, konec pa je bil katarzično ognjen in podkrepljen s "fleksanjem."

Zalogajem s prvenca Ventilator so se pridružile kompozicije, ki bodo kmalu, vendar po dveletni pavzi, ugledale luč. Seveda je Stroj medtem neutrudno poganjal in se okitil še s tretjim videospotom, letos prvič pa je skuril kalorije v manjšem klubu.

Hound Dog je podvržen iniciacijskemu obredu postavljanja totema - Stroja sicer opravil izpit, vendar je hermenevtični ambient šišenskih prostorov grozeče spominjal na kak rudarski rov. Celotna kompozicija je zasedla osrednji prostor odra in parterja, tako da je občinstvo, podvrženo kvantitativni selekciji, obstalo po kotih in klopeh kluba.

Če je bil namen koncerta preseči fizične okvirje in ritmizirati proti nebu, je bil cilj dosežen. Neklasičnim tolkalom (sodom,bojlerjem in kalašnikovu) se je pridružila kovinska plošča, ki je v soju ognja in produktov varjenja oddajala železni zvok.

Še enkrat smo se prepričali, da je za dober ritem potrebno le par zmogljivih teles in reciklirana industrijska nesnaga, ki v pravih rokah postane vrhunski inštrument.

Alenka Lahajnar - avatar

Alenka Lahajnar

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 77 člankov.

Besen kot ris z Magnificom<br><small>Foto: Loris Vižintin</small> - thumbnail

Besen kot ris z Magnificom<br><small>Foto: Loris Vižintin</small>