v rubriki dogodki:
.. / / / 18.11.2000

Sin City Six v Orto baru

Nori Španci Sin City Six, bolj znani kot Pleasure Fuckers, so letos spet obiskali Slovenijo ter z novo zasedbo in novim imenom banda divjali po odru Orto bara v sredo 15.11.2000.

Dvorana je bila polna kljub deževju, ki marsikoga odvrne od udeležbe tovrstne zabave. Na oder so kot predskupna prišli ljubljanski drveči pankerji Erotični, ki so s svojim nastopom zagreli publiko. Bili so v polni formi, predvsem pevec, katerega imena nisem uspela izvedeti, se je verižil okrog mikrofona in vreščal, tulil in cvilil.

Nekaj čez 23.00 pa je na oder prišla skupina Sin City Six, v dokaj erotičnih oblačilih. Norah Findly v tanki kratki obleki, Lee Robinson v črni svetlikajoči prozorni srajci, Mike Sobieski v svileni srajci. Bobnar Angel Ranis in Barnaby Boules pa v odpetih črnih srajcah.
Lee Robinson je pozdravil publiko in povedal, da on gostuje v Sloveniji prvič, z razliko njegovih kolegov, ki so že bili pri nas, ter da je prijetno presenečen nad lepotami naše države in izrednim gostoljubjem. Takoj za tem so začeli z energičnim, podivjanim punk'n'rollom ... Zaigrali so tudi njihovo uspešnico The Pleasure Fuckers' ter skladbe z njihovega zadnjega albuma Ripped To The Tits, the title track and Super Real Fuck.

Začeli so v letu 1988 kot garažni band v nekem majhnem klubu v Madridu v Španiji. Imenovali so se Pleasure Fuckers. Skupino je osnoval pevec Kiek Turmix, ki jo je pred cca dvema letoma zapustil. Tudi v novi preobrazbi so uspešni na evropski punkrock sceni.

Vse do konca so držali tempo uigranosti ansambla. Solo kitarist Mike Sobieski je izzival bobnarja Angel Ramosa, kateri se mu je odzval z mogočnim ritmom, pevec Lee Robinson pa je kar nekajkrat končal čepe, na koncu pa jih je publika z aplavzom in vpitjem priklicala nazaj na oder. Kljub ponovnemu aplavzu, žvižgom in tuljenju se niso več prikazali na oder, koncert je bil zaključen ob cca 12.30. Jaz pa sem s pivom v roki v krogu prijateljev nadaljevala z žurom.

Marina Horvat - avatar

Marina Horvat

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 11 člankov.