v rubriki dogodki:
.. / / / 04.05.2005

Slovo digitalne džungle

V soboto zvečer, 23.04.05, se je zgodil poslednji večer bobna in basa v letošnji sezoni kluba K4. Zabavali so nas DJ-i Eiron, Plankton, D-Bridge + MC Tali pa Van Alec, Borka in Bakto ter Electricutes!, za vizualije pa je poskrbel VJ 707.

Ni odveč omeniti, da so nam lomljene ritmike in debeli basi za slovo pošteno pretresli ušesne bobenčke.

Uverturo v večer je naredil DJ Eiron, ki deluje pod okriljem E-note. V svojem dvournem setu, ki je bil njegov prvi nastop v klubu K4, je predstavil dobršen zalogaj d'n'b z občasnimi junglističnimi prelivi. Nasledil ga je "ilegalni" Plankton, ki je uspel pošteno podkuriti občinstvo. Dokaz temu je bilo ekstatično vzklikanje in poskakovanju ter zvijanje pod ritmi odbijajočih basov, ki so švigali iz vseh strani. Plankton očitno pridno vadi saj je bilo slišati napredek v njegovem DJ-evskem poslanstvu. Ko je vročina na velikem plesišču, ki je bila posledica slabih zračnih razmer v klubu, prešla mejo znosnosti, je bil čas za premik na mali flor, kjer so se tokrat predstavljali DJ-i različnih d'n'b in breakbeat ekip. Večer na malem plesišču je odprl Drumwise-ov Van Alec, ki je ropotal z lomljenimi ritmi, nasledila sta ga Bakto in Borka, ki sta s skupnimi močmi kuhala svoje superbrejke, za vrhunec večera pa so nas dokončno zrajcali Elektricutes! s svojimi umazanimi groovy brejki in tako tudi zaključili večer na malem floru.
Okoli druge jutranje ure sta na velikem floru Planktona nasledila specialca večera, MC-jka Tali ter DJ D-Bridge. D-Bridge je zavrtel vse od likvidnih pa do tistih bolj "ne me zezat" d'n'b komadov, kljub tej žanrski raznolikosti znotraj d'n'b pa nekako ni spustil v ušesa ničesar pretirano novega ali vzburljivega. Tali-na mešanica petja in govora, kjer ji kvalitete glasovnih sposobnosti ni oporekati, prav tako ni pokazala nič pretirano svežega, izvajala je namreč bore malo avtorskih komadov. Tudi udarni hit "Lyric on my lip" je deloval precej eterično in prav nič bombastično kot v kolaboraciji z Ronijem.
Zvezdi nas torej nista pripravili do ekstaze, tisti, ki se v soboto v klubu K4 niste pojavili pa se lahko vseeno grizete, da ste zamudili Tali "officially drunk", kot se je konec set-a izpovedala občinstvu.
Na velikem plesišču je nato sledil Markoman in tokrat omilil svoje zverinske tehnoizirane zvoke, ki jih zadnje čase rola še raje kot včasih. Morda so ga malce raznežile ženske vibracije Tali.....
Okoli pol šeste zjutraj se je bližal konec večera in večina obiskovalcev je že odšla.
Za konec pa, enotna želja obiskovalcev kluba K4 - da le-ta izkaže malce spoštovanja do njegovih zvestih obiskovalcev in v prihajajoči sezoni uredi sedaj že katostofalne razmere na ženskih WC-jih ter nas pohladi s kakšno konkretnejšo klimo.

foto: Muki

Alenka Gomboc - avatar

Alenka Gomboc

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 8 člankov.

 - thumbnail