v rubriki dogodki:
.. / / / 23.05.2000

Sting v Hali Tivoli

Gordon Sumner, širši množici bolj zna pod imenom Sting, se je na predstavitveni turneji zadnjega albuma Brand New Day, pod organizatorskim vodstvom podjetja Vinyl iz Brežic, predstavil slovenskim poslušalcem 14.5. v ljubljanski Hali Tivoli ter jih dodobra razgrel.

Zvezdnika je v Hali Tivoli pričakalo približno 6500 fanov, ljubiteljev glasbe, slovenskih in tujih estradnikov, so prišli na svoj račun že ob pol devetih ko je prišel na oder Sting s spremljevalno skupino. Zasedba odličnih glasbenikov (Kipper, Manu Katche, Jason Rebello, ..) je skupaj s Stingom odigrala le nekaj verzov uspešnice A Thousand Years z novega albuma. in vsem je bilo jasno, da ne potrebuje predskupine, ki bi ogrevala publiko zanj.

Sting je nadaljeval s samimi velikimi uspešnicami kot so Every Breath You Take, Englishman In New York, Message In The Bottle, Roxanne, Fields Of Gold, Brand New Day, All This Time,... Sting je imel zelo prepričljiv stik s publiko, kar se je opazilo z bučnimi vzkliki, množičnim ploskanjem ter plesanjem na parterju ter tribunah. Poskrbljeno je bilo tudi za efekte v stilu spuščanja raznobarvnih zaves, dežnikov, plamenov na odru, itd, ki so zelo pozitivno vplivali na publiko, saj je vzklikala pri vsakovrstni spremembi. Še posebej dobra pa je bila reflektorska osvetllitev, ki je bila raznobarvno in snopovno odlična in ni motila publike.

Sam koncert je trajal približno uro in petinštirideset minut. Razigrani množici je uspelo Stinga, po tem ko je odšel iz odra, priklicati nazaj na oder dvakrat, tretjič pa se jim ni posrečilo, saj je bilo za Stinga, kot za glasbenika prve lige glede varnosti zelo urejeno in je "pobegnil" iz dvorane še preden se je množica zavedla, da ga ne bo več na oder.

Jaka Plahutnik - avatar

Jaka Plahutnik

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 7 člankov.