v rubriki dogodki:
.. / / / 16.05.2005

The Shranztanz v Klubu Lipa

V soboto, 14. maja, se je v klubu Lipa v Spodnjih Pirničah prestavila slovenska založba Beast Music. Rolali so DJi: Loki Vs. Replikant, Ogi, Sven Wittekind in nepozabni Daniel Gloomy. Vstopnina je bila glede na Lipino tradicijo zmerna (3000 SIT), folka še kar veliko, vzdušje pa nabito z žurersko energijo.

Zgornji plesni floor je bil tokrat zaprt, gor smo smeli le fotografi in pa nekaj VIPjevcev. Zanimivo, klub temu se ne zgornji floor kar nekajkrat pritihotapil kak žurerček, potem imel celo sceno samo zase in plesal kot nor, dokler ga niso začopatili varnostniki in ga pospremili nazaj dol. Da, kot ponavadi so varnostniki v Lipi bili (skoraj) povsod, pazili na (skoraj) vse in obvladovali (skoraj) vse. Tisti skoraj sem dal zraven samo zato, ker 100% učinkovite varnostne službe pač ni.

Muzika, kot rečeno, je bila na nivoju. Na glavnem plesišču so vrteli ob 22.00 uri Loki vs. Replikant, ob polnoči ju je zamenjal Ogi, njega ob 2.30 Sven Witteking in za slavnosten konec, ob 4.30 Daniel Gloomy. Na »privee« flooru, tokrat imenovanem Synaptic Privee, pa sta zabavala ljudstvo Symann in Zergon. To noč se je še najbolje odrezal Ogi s svojo prav zanimivo taktiko: najprej je žurerje »rajcal« z bolj mehko glasbo, potem pa je kar naenkrat udaril z vsaj tri stopnje po Rihterjevi lestvici močnejšimi ritmi. Rezultat: folk je kakor lutke na vrvici vrgel roke v zrak in začel tuliti od navdušenja. Lipa je tako že drugič v tem letu gostila DJa, ki je dejansko znal občinstvo držati kakor na vrvici in jih sukati po njegovem okusu.

Zna pa se zgoditi, da se ljudje celo preveč utopijo v muziki. Mogoče zaradi dobre glasbe, mogoče pa tudi zaradi česa drugega, ampak to noč je presenetljivo veliko kozarcev in steklenic končalo s treskom na tleh. Slabe volje zaradi tega med žurerji ni bilo,a med osebjem kluba Lipa tudi ne.

Ok, za konec še zadnja cvetka in plus za klub Lipa. Enkrat sem že ne preveč lepo pisal o tistih mini oglasih, ki ti jih namontirajo naravnost nad pisoarje in si potem dobesedno prisiljen brati tisto propagando. No tokrat je bilo razobešenih nekaj prav zanimivih plakatov: »Orto pametni držijo SMART v rokah« in »Naj dvigne obe roki tisti, ki še ni bil v Parizu«. Končno nekaj marketinga oziroma oblikovalstva s humorjem!

Foto: Igor Prodan