v rubriki dogodki:
.. / / / 15.04.2015 12:19

Tretji večer ljubljanskega tedna mode

Za nami je že tretji dan Ljubljanskega tedna mode in tudi tokrat gledalce ni razočaral.

V uvodnem delu, ob 16.30, so najprej predstavili svoje kreacije študentje 3. letnika in diplomanti Naravoslovnotehniške fakultete.

Ob 19. uri so svoje kreacije predstavile Maja Ferme, Tanja Zorn in Maja Štamol Droljc.

Ženstveno kolekcijo svetlih barv in sivih pikčastih kosov je na ogled postavila Maja Ferme za MAJA FERME FASHION.

Sledila je kolekcija Infinity Tanje Zorn. Večni kosi oblačil so bili oblikovani za eno osebo, ki lahko oblačila uporabi ob vsaki priložnosti. Prevladovale so temnejše barve in svetlo našitim cvetjem.

Maja Štamol je predstavila kolekcijo imenovano Mulecula. Ker je navdih črpala iz oblik mulekul, prevladujejo kosi okroglih oblik. Kolekcija je sestavljena iz treh sklopov: casual, posloven in večeren stil. Prevladujeta minimalizem in eleganca, osnovana v črni barvi s pridihom kamelje in zlate.

Dan sta zaključili modni reviji Young@Squat in Squat.

Sara Valenci, Barbara Krmelj, Barbara Vrbančič, Maja Leskovšek in Sofija Urumovi pod skupnim imenom Young@Squat, so zasnovale kolekcijo za katero so navdih črpale v raznolikosti narodnih noš na Balkanskem polotoku. Veliko poudarka so posvetile tekstilnim tehnikam, še posebej vezeninam in čipkam, s čemer so dodale pridih sodobnih mladih oblikovalcev.

Poslednji so nam svoje kolekcije razkrili modni oblikovalci kolektiva Squat.
Umetno krzno, čipka in stisnjen moški pas prevladujejo v kolekciji Fall-en-winner Petje Zorec.

Kolekcija Dajane Ljubičić z naslovom Blue me away! je ženstvena in seksi v modrih tonih. Navdihnjena je bila s seksi vinitage spodnjim perilom.

My Giovanni je zasnoval Ivan Rocco in predstavlja udoben in športen stil modnih oblačil. Sestavljena je iz več tekstur, povdarek pa ima na živalskih vzrocih in krznu.

Nataša Peršuh je svojo kolekcijo črno bele barve poimenovala kar Novi minimalizem. Kosi sicer izgledajo minimalistično in preprosto, a so v resnici izredno detajlirani.

Anja Tkalec - avatar

Anja Tkalec

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 14.04.2015 na ŽVPL-u skupaj objavil 4 člankov.

Fashion Week - 3.dan - thumbnail

Fashion Week - 3.dan

Foto: Sara Todorovič