v rubriki dogodki:
.. / / / 02.08.2002

Trnfest, tretji dan

No, včeraj, ko so nastopili romunski trubaši Fanfare Ciocarlia in je vreme zdržalo, lahko rečemo, da se je otvoril Trnfest, tisti pravi megalomanski Trnfest, kakršnega poznamo zadnja leta.

Trubaši so privabili toliko ljudi, da se skoraj ni dalo dihati. Okoli desete je, kot se spodobi ob takih navalih na dvorišče KUD-a, zmanjkalo Laškega piva. Čez nekaj minut je zmanjkalo hladnega Union piva, tako da je ostal samo še Smile in Črni baron, pa na ta dva ste lahko čakali tudi nekajnajst minut. Šank se je kmalu zaprl in ljudstvo je poizkušalo srečo na notranjem šanku, ali pa so se odpravili kam drugam.

Zaradi nepopisne gneče na cesti in povsod okoli dogajanja je bil močno oviran promet na Karunovi, varnostniki so publiko podili s ceste, ta pa kar ni nehala prihajati iz dvorišča. Tisto o majhnih gručah, ki odhajajo v tišini, da ne bi zbudile sosedov, včeraj ni veljalo - na žalost.

Mogoče so se tudi zato prikazali tudi možje postave, vendar samo tako, za vzorec. Ker se je po zaprtju zunanjega šanka vsa klientela premaknila na notranjega, smo obupali, da bi prišli do pijače v doglednem času (se pravi pred dehidracijo). Odšli smo v mesto, a smo se počasi odpravili domov, upajoč, da nas policisti ne bodo ustavili na kolesih ...

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Gneca pred Trnfestom - thumbnail

Gneca pred Trnfestom