v rubriki dogodki:
.. / / / 04.11.2004

Ugly Duckling

Po sobotnem d'n'b eventu, ki je bil nabito poln se je na predvečer dneva mrtvih za Bežigradom zbralo precej manj ljudi in to kljub temu, da so imeli obiskovalci sobotnega eventa vstop prost.

Kakšno uro po polnoči se je začel nastop skupine iz Los Angelesa Ugly Duckling. Že po nekaj minutah je bilo jasno, da bomo priča povsem drugačnemu koncertu, kot so jih prirejali, sicer poimensko bolj poznani, zadnji čez atlantski obiskovalci.

Za razliko od vele pomembnežev, skupine Wu-Tang, so člani skupine Ugly Ducklingov na odru pustili precej več energije in volje. Kontakt s publiko je bil pristen, tako da se je tudi publika dobro odzvala na nastop. Po dolgem času je na hip hop eventu vladalo neko pozitivno in sproščeno vzdušje, polno plesa in zabave in ne "tough guy" atmosfera mladih pozerjev v športnih dresih z ruticami na glavi.

Izkazali so se vsi trije člani, tako dj Einstain z največjo in najtežjo "zlato" verižico, kot tudi oba vokalista Dizzy in Andy. Predvsem vokalistoma je potrebno priznati dober flow in pa sposobnost, da samostojno in brez težav furata besedila in ne potrebujeta ljudi, ki bi jima v ozadju zaključevali verze, ko jima prične pohajati sapa. Koncert je bil profesionalno dodelan, skupina pa je predstavila tudi svoje poglede na svet gangsta rapa in na ljudi, ki opevajo kriminal kot darilo sveta. Namesto te melodije se UD-ji raje poigravajo z bolj spevnimi in plesnimi ritmi, predvsem pa jih krasi dobro pripravljen in komičen nastop. Edina pomanjkljivost eventa je bilo trajanje koncerta, saj so nam bili grdi rački na voljo le slabih 50 minut.

No ja, upam da se bodo ob naslednjem obisku oddolžili za to pomanjkljivost. Predvsem pa upam, da bodo organizatorji tudi v prihodnje raje poiskali nekoliko manj poznane bende, ki pa bodo pri nas pripravljeni pripraviti show in ne le bendov, ki se bodo na oder prišli pokazat, njihovo delo pa bo opravilo 5 no-name-ov v ozadju. Pohvala organizatorjem in Ugly Ducklingom in v pričakovanju še več podobnih eventov.

Jan

foto: Muki

ugly duckling - thumbnail

ugly duckling