v rubriki dogodki:
.. / / / 10.10.2001

Karantanija d'n'b party na Metelkovi

Kljub ne preveč dobri reklami se je v petek na Karantanijinem drum'n'bass partyju na Metelkovi zbralo spoštljivo število takšnih in drugačnih elektro entuziastov. V prenovljenem Channel Zero (kaj je novega je bilo sicer pogosto vprašanje, razen "pajčevin" po stenah namreč ni bilo opaziti prav veliko sprememb, tudi zvok še ni idealen, ampak ok...) so nastopili glavni Monkibo DJ Van Alec, Novomeščan DJ Plankton (Sik Records) in DJ Lunic iz Kranja.

Stalnica na žurih postajajo tudi MC-ji, podpora na mikrofonih. Tokrat Kosta, del Monkibo ekipe, in N'Toko iz Novega mesta, drugače tudi član skupine Moveknowledgement in zmagovalec nedavnega nacionalnega tekmovanja v "brcanju rim".

Prvič, odkar pomnim, nismo bili priča klasičnemu line-up-u, tj. nastopu prvega, pa nato drugega in na koncu še tretjega DJ-a, pač pa so se vsi trije akterji za gramofoni konstantno menjali. Kar je res izvirno in za obiskovalce blazno hvaležno.

Ne pride namreč do monotonije, ni nasičenja s katero koli podzvrstjo d'n'b-ja določen DJ že vrti in ušesa tako po tem, ko jih pol ure božajo nežni ritmi, udarijo trši zvoki, pa spet nazaj. In vmes še malo drugam. Dobro vzdušje in razgreti plesalci tako sploh niso mogli izostati, še posebej zaradi (vedno bolj) kvalitetne muzike.

Sploh je razveseljivo spremljati, kako se tako standard prezentiranja glasbe kot vokalne podpore skozi čas dvigujeta. Če smo še pred letom s partyja, zasnovanega kot je bil petkov, odšli z mešanimi občutki in filingom, da bi se dalo naresti več in bolje, tokrat pripomb ni. Kar seveda ne pomeni, da je vrh že dosežen.

Je pa slovenska boben in bas scena vse boljša in če bo motiva dovolj, se za prihodnost in kvaliteto pri nas ni treba bati. Support torej Monkibom, pa tudi ostalim protagonistom tako na d'n'b kot sploh celotni sceni.

In seveda ne pozabit na soboto, 3. 11., ko se v klubu K4 (btw., tudi tem prenovljenem) na Monkibo eventu obetata poleg že omenjenih domačih DJ-ev gosta iz Anglije - DJ Stylee in MC Eksman. Check www.monkibo.com ali pa kar www.ruudawakening.com.

Monkibo - thumbnail

Monkibo