v rubriki dogodki:
.. / / / 06.06.2000

Vikend na Metelkovi: Harness, Dumbell / Pomuzska, beNUTS

Petkov koncert se je začel nekoliko po enajsti uri z ljubljanskimi Harness, novejšo skupino, ki se pretežno zadržuje nekje med melodičimi punk in emo core melodijami. Za sabo imajo že nekaj nastopov, ta večer pa so se predstavili pred maloštevilno publiko Channel zera. Zanje je predvsem značilen ženski vokal, ki ga deloma dopolnjuje še kitaristov moški vokal in raznolika zgradba komadov. Poleg svojih stvari so za konec dodali še nekaj obdelav in kot predskupina pustili simpatičen vtis.

Povsem v drugačnem stilu so nadaljevali Dumbell. Večinoma nemška zasedba, z vokalistom indijanskega porekla iz ZDA. Skupina je bila že nekajkrat gostja slovenskih odrov, nazadnje so se v Ljubljani mudili kako leto nazaj. Na odru so se v dobri uri zdivjali s svojim visoko oktanskim rock 'n rolom pomešanim s punkom in navdušili takrat že nekoliko številčnejše občinstvo. Niso se le postavili ob bok marsikateremu, sicer bolj uveljavljenemu bendu podobnega tipa, ki je v zadnjem času obiskal naše kraje, ampak jih gladko pustili za sabo in pokazali da se najboljši koncerti lahko še vedno odvijajo stran od oči množic.

Naslednji dan je potekal v znamenju ska-ja. Koncert je otvorila še ena naša, tokrat ska zasedba, Pomuzska. Sestavljena je iz jedra bivše skupine Sulo, oplemenitena z dodatno pihlano sekcijo. Preigravajo večinoma komade svojih ska-punk vzornikov tipa Less Than Jake , Mighty Migty Bosstones,... V njihovem repertoarju pa so se začeli pojavljati tudi lastni komadi.

Za zaključek večera so se na odru pojavili še beNUTS, smešno - odtrgani Nemci. Predstavili so se z zabavljaškim ska-jem stare šole, ki mu v nadaljevanju primešajo vse živo od latina, polke, folka, reagge-ja?. Besedila od angleških preskakujejo še v francoska, italjanska in nemška. Proti koncu klaviaturist poseže po harmoniki, takrat pa se je začela tudi veselica, v pravem pomenu besede, ki so jo po zaključnem bisu končali še z v naslovno temo iz Kremenčkovih, ki se v njihovi verziji spremeni iz "We're the Flinstones" v "We're the beNuts".

Foto: Domen Repnik

Domen Repnik - avatar

Domen Repnik

Redaktor ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 123 člankov.