v rubriki dogodki:
.. / / / 24.01.2003

Vikinški zvočni zid v Ortu

V sredo so prostore Orto kluba v Ljubljani obiskali Norvežani We in El Caco. Na žalost je bila ŽVPL-ova ekipa za ogled in posluh pojočih kakcev prepozna, tako da smo si ogledali le nastop headlinerjev We. We, očitno navdahnjeni nad hard rockom sedemdesetih so pripravili dober nastop pred maloštevilčno publiko, ki pa je uživala v decibelih vikinškega težkega rocka.

Zgornji štuk Orta je bil bizarno prazen (kot dokaz si oglejte fotko publike spodaj) dodam naj še samo to, da si od vhoda v dvorano do šanka na čisto drugi strani potreboval le nekaj sekund. Med odrom in prvo vrsto je bilo brezno praznine, ki pa kljub prigovarjanju pevca, naj publika stopi bliže, ni izginilo.

We so žgali, da se je kar kresalo. Rahlo težki rokerji so za svojo interpretacijo sezidali skoraj zvočni zid, saj se je zvočnikov na odru kar trlo. Tako pač je, če igraš tako zvrst glasbe. To be played at maximum volume. Vsekakor je bilo poslušanje na koncu dvorane za moj okus precej bolj "bobničem prijazno", zato obiskovalcem ne moremo zameriti za zgoraj omenjeno brezno.

Vsekakor pa lahko zamerimo tistim, ki so na koncert nameravali priti, a zaradi takšnih ali drugačnih razlogov niso pripotovali do Orta (naj vas spomnim, da so naši košarkaši isti večer premagali Italijo). Če bi bilo na koncertu npr. dvakrat več ljudi, brezna ne bi bilo, publika bi zadušila zvok, norveška benda pa sta tako ali tako pokazala, da severnjaki vedo kako se zadovolji (tudi slovanske) rokerske uhlje.

Foto: Em3r10.com

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

We na odru Orto kluba - thumbnail

We na odru Orto kluba