v rubriki dogodki:
.. / / / 28.03.2010 12:32

SOF 2010, zadnji dan in zadnji žur

Iz Portoroža se oglašam še zadnjič. SOF uspel! SOF-a je konec! Publicis je agencija leta (le za eno točko je naslov speljala PRISTOPU), laskavi naziv oglaševalca leta pa pripada Ljubljanskim mlekarnam.

Ostale nagrade so:

 • v skupini Film televizijski spot "Orto Muziq, Orto Štala!" agencije Luna TBWA (oglaševalec: Simobil)
 • v skupini Tiskani oglasi oglas "Fool Moon" agencije Grey Ljubljana (oglaševalec: Arcadia Lightwear)
 • v skupini Plakati plakat "Trnfest" agencije ZEK (oglaševalec: KUD France Prešeren)
 • v skupini Neposredno trženje embalaža "Poli pate" agencije Futura DDB
 • (oglaševalec: Perutnina Ptuj)
 • v skupini Korporativna oglasna sredstva delo "Zdravstveno stanje podjetja" agencije Endemit (oglaševalec: Vzajemna)
 • v skupini Internetno in mobilno oglaševanje spletno mesto "Trkajmo s Trkajem" agencije Pristop (oglaševalec: Jeruzalem Ormož VVS)
 • v skupini Radijski oglasi oglas "Je šla Poli čez cesto" agencije Futura DDB (oglaševalec: Perutnina Ptuj)
 • v skupini Inovativne oblike komuniciranja "Inovativni mestni stil" agencije Saatchi in Saatchi (oglaševalec: Toyota Adria)
 • v skupini Celostne oglaševalske akcije akcija "Zaposlili smo slona" agencije Futura DDB (oglaševalec: Perutnina Ptuj)
 • v kategoriji Dogodki dogodek "Planica, svetovna rekorderka" agencije Pristop (oglaševalec: Ljubljanske mlekarne)

Poleg zaključne prireditve, ki naj bi jo obiskalo kar 800 udeležencev, je dan minil v lagodnem in sproščenem vzdušju. Deloma je za to kriva tudi četrtkova zabava, ki je povzročila kar nekaj "mačkastih" glav.

Zadnji dan SOF-a je zame res žalosten dan, ker sponzorji začnejo že kar hitro podirati stojnice, kar pomeni konec luštnega in pot domov. Zadane te kot strela z jasnega :) Letošnji SOF je po mojem mnenju spet na dobri poti, prejšnja leta sem namreč dobil občutek, da mu je kvaliteta začela malce padati. Organizatorji in vsi sponzorji so dali vse od sebe, da so nam omogočili dobra predavanja in hude žurke.

Zadnja žurka ni obetala veliko, saj je bilo prizorišče po mojem mnenju malce preveč odprto za res hud žur in ljudje se pri tem porazgubijo, a kot sem napovedal je organizator res imel skritega aduta. Do približno ene ure zjutraj je bilo veliko ljudi, a malo plesa. Glasba je iz trenutka v trenutek postajala boljša, nato pa se je zgodil bum.

Plesišče je kar naenkrat preplavila množica ljudi, čemur je zagotovo pomagala tudi velika količina popitega alkohola, saj so se ljudje malce bolj sprostili in stopili na plesišče. Od enih pa do pol šestih, ko sem med zadnjimi odhajal, se ni nehalo plesati. Ko je žur na notranjem prizorišču malce potihnil, smo se preselili na teraso hotela, kjer smo žurali do samega konca.

Naj samo omenim, da so do konca zdržale tudi ekipe Pristopa (z "Bagola brothers" na čelu), ekipa Publicisa (oni so bili očitni žurerji večera, ker so pač zmagali), skupina luštnih študentk FDV-ja, ki se prav nič niso ozirale na izpite, ki jih imajo naslednji teden. Teraso je tresla tudi Katarina Čas, ki mislim, da je ostala še dlje kot jaz :)

Poleg res dobrih beatov DJ Casia (Sindikat), DJ Mina Fina (Smetnjak) in DJ Maja, kongi de Marco in saksofonista Lovra Ravbarja, me je najbolj presenetilo dejstvo, da sem ob pol šestih, ko sem se odpravljal domov, še vedno dobil kozarec Heinekena. Pijače namreč ni zmanjkalo celo noč, kar se zgodi res redko. Pohvale organizatorju.

Jaz pa ne bi bil jaz, če ne bi tudi česa pokritiziral :) Hrana na dogodku se mi je zdela neprimerna in čisto premalo "fansy". Postreženi smo bili s sendviči, pa ne mislim na lepe urejene kanapejčke, pač pa na tiste debele sendviče, ki ti jih naredi mama, ko greš na športni dan.

Druga poslastica so pa bile pogrete pice, narezane na kvadratke. Priznam, bil sem lačen in na zabavi sem se najedel, vendar pa se mi zdi za zaključno prireditev, kjer se zbere slovenska medijiska in oglaševalska smetana, takšna pogostitev resnično neprimerna.

Kakorkoli že, SOF je uspel in mi se vračamo domov. Sobota je bila za piko na i sončna, kar je pomenilo še nekaj ur poležavanja na sončku, preden smo se odpravili domov.

Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil ekipi ŽVPL, ki mi je dala priložnost, da pišem za njih. Vsem tistim, ki ste moje reportaže prebrali pa obljubljam, da bom vedno boljši ;)

Mak Kordić - avatar

Mak Kordić

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 25.03.2010 na ŽVPL-u skupaj objavil 5 člankov.

SOF, tretji dan - thumbnail

SOF, tretji dan

Foto: Mak Kordić