v rubriki dogodki:
.. / / / 05.09.2000

Zaključek Trnfesta 2000

Skupini Industbag in Zmelkoow za zaključni večer Trnfesta 2000. Za vas in za nas je zadnji dan tega več kot mesec dolgega festivala obiskala naša dopisnica Marina Horvat.

V nedeljo 3. 9. 2000 je bil v Kudu ob 19.30 zaključcek Trnfesta 2000. Kot večino dni tega festivala je bilo tudi ob zaključku zelo živahno. Zbralo se je veliko ljudi, da se ob kulturnih dogodkih obenem še zabavajo in poveselijo... V času od 1.8 do 3.9.2000 se je zvrstilo preko 50 raznih glasbenih prireditev med katerimi so bili tudi plesni performansi, otvoriteve razstav, gledaliske predstave in filmske projekcije.

Na oder je prišla skupina Industbag namesto prej napovedane Kandakodžainebojša iz Srbije. Že v času prvega naleta punka v Ljubljani se je ob Pankrtih pojavilla tudi skupina Industbag iz Metlike. Mimogrede, skupina Industbag je v osemdesetih izdala še nekaj samostojnih kaset in še sedaj bolj ali manj redno deluje. Zdaj je že skoraj samo en del pozabljene domače glasbene scene, ki se jih malo starejša generacija se vedno z veseljem spominja in prav tako rada prisluhne.

Ljudi se je trlo in gnetlo kljub dežju, saj so na oder prisli Zmeloow. Oni pravijo, da so nastali 1. novembra, dosti let nazaj. Prišli so iz jajca kar dokazuje da je bilo najprej jajce in potem kokoš, ko smo že pri kokoših - Zmelkoow je ena od slepih oz. mrtvih vej v drevesu razvoja dvokrilnih in enokrilnih perutninarjev katerih značilnosti so prirojena čelada in zrasla sončna očala. To je ptič, ki piči nihče ga ne uniči. To je njihova prepoznavna zgodba.

O CD-jih: Prvi je nastal iz potrebe po nastavkih za vrtalne plošče "vrtaj sam" in so ga razvili na inštitutu za potrebe. Drugi CD je v bistvu odgovor na prvega, kajti so mednarodne korporacije ugotovile vsestransko uporabnost prvega je le tega že zmanjkalo in ker so želje po potrebah bile vse večje so se ga lotili v uradu za želje ter na komiteju za zadeve. Ko smo že pri zadevah: komite za zadeve razpisuje štiri prosta mesta:
- recept za splošne zadeve
- recept za povprečne zadeve
- recept za tiste zadeve
- recept za sumljive zadeve

Tokrat so s seboj pripeljali tudi dve plesalki, ker so naznanili že na začetku koncerta, da je ta njihov nastop cirkuški. Nažigali so komade iz novega CD-ja in sicer O, bog, Se ne prodam, Dekle je po vodo šlo, Srnica, Lady bella, Maček pod oknom, Tako naspidiran, Rožanspierre, Mamica je kakor zarja.

In še in še drugih, od Več kot spijemo boljši smo in njihov zelo znan komad Bit (ležanje na plaži, ...), ki so jo zaigrali 2 x in to v dveh izvedbah ... Navdušeni poslušalci so jim sledili v njihovih res izjemnih besedilih. Ob koncu pa so navdušenje izkazali, da so jih kar dvakrat z aplavziranjem priklicali nazaj na oder. Tako se je zaključil Trnfest 2000.

Marina Horvat - avatar

Marina Horvat

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 11 člankov.

Trnfest 2000 - thumbnail

Trnfest 2000