v rubriki dogodki:
.. / / / 23.04.2003

Bryan Adams in Mojca iz Velenja blestela v Hali Tivoli

V torek zvečer, 22.4. se je v Ljubljani po dolgem času odvil rock koncert zvezde svetovnega formata v najintenzivnejši obliki. Bryan Adams je s svojim štiričlanskim spremljevalnim bendom v dobrih dveh urah, pred nabito polno dvorano odigral večino svojih hitov in tudi nekaj priredb.

Ob pogledu na množico ljudi, ki se je skozi vse vhode in pore tivolske dvorane poskušala prebiti v dvorano, se je obetal ugoden koncertni žur. Po predskupini, katere nastop smo žal zamudili, se je ob 21h na odru pojavil Bryan s fanti in pričel večer z Here I Am. To je bil njegov drugi koncert v Sloveniji, po tistem znanem več kot triurnem v Kopru, leta 1996.

Prvi vrhunec večera je nastopil, ko je iz publike povabil simpatično deklino, da skupaj zapojeta Baby When You're Gone (sicer Adamsov duet z Mel C). Srečnica Mojca iz Velenja je imela presenetljivo malo treme, soliden posluh in izreden talent za gibanje z boki (Shake It Babby!!!). Mala je tako padla v feeling, da so tudi publika popustile vse zavore, vidno navdušen pa je bil tudi vsega vajeni Bryan. Ful kul ...

Drugi "highlight" se je zgodil ob nastopu na manjšem odru na povsem drugem koncu dvorane, kamor so se fantje iz benda skoraj neopazno pretihotapili, ter v trio izvedbi (Bryan na bas kitari ob pomoči bobnarja in kitarista) odigrali štiri priredbe, in medtem na oderček povabili gručo ljudi, da se je pod njimi kar vse treslo. Vrla blondinka se v svojih petih minutah slave ob Adamsu ni mogla zadrževati in mu pod nos nemudoma ponudila modrček, ki pa ga ta ni vzel za spomin, pač pa si ga je deklina na vsesplošno (ne)odobravanje moškega dela publike (nekaj tisoč) pričela na novo "montirati".

Tako smo ta večer slišali Presley-evo Little Less Conversation, pa Poison Ivy, ter Adamsove Can't Stop This Thing We Started, Summer of '69, Run To You, Heaven, Cuts Like A Knife, (Everything I Do) I Do It For You, Somebody, The Only Thing That Looks Good On Me, Back To You, Let's Make A Night To Remember, 18 Till I Die, Cloud No. 9 in druge.

Adams je vseskozi držal na nogah večino prisotnih v dvorani (da, tudi na tribunah) in mojstrsko vzdrževal stik s publiko. Super je bil tudi velik ekran nad odrom, ki je izmenično predvajal dogajanje in ekstazo v prvih vrstah. Prodajali so tudi majice, skodelice, knjige, obeske, pivo (ljubljansko, točeno, 3 dcl) pa je bilo 250 SIT.

Nenadoma so končali z Have You Ever Loved A Woman in prižgale so se luči. Med veliko množico, ki je zapuščala dvorano, je bila zopet v središču pozornosti Mojca, ki je sedeča na ramah svojih kolegov dirigirala tempo in melodijo Adamsovih klasik vsem, ki se še niso naveličali petja.

Samo da se je zgodil dober koncert v Hali Tivoli, upamo, da bo to vzpodbuda organizatorjem koncertov za nove podvige - you know "Kids Wanna Rock!!!"

P.S.: Fotke iz koncerta v posebni fotoreportaži, upamo da že danes!!!

Jure Plahutnik - avatar

Jure Plahutnik

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 28.04.2000 na ŽVPL-u skupaj objavil 16 člankov.

Zdej pa se vi - thumbnail

Zdej pa se vi