v rubriki dogodki:
.. / / / 03.01.2005

Žuranje na Koroškem

Med mnogimi prednovoletnimi žuri in večerjami se znajde tudi techno party v Ravnah na Koroškem. Ta se je odvijal v koroškem klubu Sunset, v sredo, od večera do ranih ur pa še dlje na after partyju. Decembrske zabave znajo biti res hude.

Kaj nas je vleklo po dolgočasni avtocesti do Velenja in mimo Slovenj Gradca po vijugah in ovinkih ter zaledenelih poteh do Raven? Tja so nas zvabili letaki, ki so ležali po K4 in govorice, ki so jih razširili organizatorji No-Control. Med glavnimi zvezdami večera naj bi se pojavila DJ Flis in DJ Numarex, vendar pa je slednji zaradi hude bolezni prital v Kliničnem in ga je na hitro zamenjal Ted Raslow.

V poznih večernih urah smo se sparkirali pred klubom na Čečovju in odšteli okrog 1300 sit. Po stopnišču se najprej spustiš v kletne prostore, kjer te na levi čaka šank takoj pred tabo pa stoji majhna garderobica z nasmejanim garderoberjem, seveda že polna. Brez panike. Tega smo itak navajeni že iz "šterke". Klub izgleda že poln, čeprav je ura šele dvanajst. Na levi glavnega in edinega plesišča se razprostirata dve srednje veliki platni na katerih svoje čarovnije izvaja team De Kaos, ki svoje vizualizacije uradno prikazuje za K4. Mala množica nadebudnih umetnikov, ki delajo še vse kaj drugega kot le čarajo na računalniku je tudi tokrat popestrila noč z včasih malo morbidnimi, večino časa pa barvitimi slikicami. Škoda le, ker dvomim, da je še kdo okrog mene opazil, da se na platnih sploh kaj dogaja, saj so bili vsi preveč zagledani v "človeka" za platenšpilerji.

Takoj za plesiščem pa še en šank. Postavitev morda res ni ravno ekonomična, ampak takšno so si zamislili šefi kluba, ne pa organizatorji. Zanimivo je, da "šefe" lahko prepoznate v ogroomnih varnostnikih na vhodu, ki tako stalno pazijo na svoj klub.

Nenazadnje pa je za nas pomembna muzika. To, da so cene za šankom zmerne, je glede na lokacijo logično, glasba pa je odvisna le od organizatorjev.

Pred glavnimi zvezdami so nas ogrevali lokalci. Z blagim tech-house-om Jedd Spin, za njim Zash kot zadnji pa je plošče mešal Vasco, ki se je posvetil bolj komercialnemu technu, vsekakor ne tršim ritmom in beatom te zvrsti. Za njim pa se je za mešalko postavil DJ Flis. Ob njegovem rolanju so klopi ob vhodu na plesišče ostale prazne in tudi mene je dvignilo na konice prstov. To je tisti pravi hard-techno, ki ga zadnje čase redkokdaj lahko zasledimo v kakšnem drugem klubu. Čeprav se je scena zdela zelo lokalna in sem se na trenutke počutila kar malce nelagodno, je le-ta dobro razvita. To se vidi po modi, ki prav nič ne zaostaja za "ljubljansko srenjo".

Morda so za to "krivi" prav organizatorji, ki skušajo na noge spraviti Korošce in Korošice od 16 do 30 let. Proti jutru se je Flisu pridružil še mariborčan ... in tako sta skupaj nadaljevala set, ki je še bolj razvnel njuno občinstvo. Ozvočenje ni bilo najboljše, nasploh pa je bil party zanimiva izkušnja. Večina se nas je namreč že naveličala vlačenja po ljubljanskih diskotekah polnih prepotentnežev in ljudi, ki ne znajo uživati v glasbi.

Čeprav je bil to šele tretji event pod imenom Music Log N°1, gre organizatorjem kar dobro od rok, četudi jim sreča včasih ni naklonjena. Komaj čakam na nov event in nove dogodivščine na Koroškem.

4hero - thumbnail

4hero